Читател: Нова мода в градския транспорт на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
08:10 / 13.08.2024
24456
"Здравейте, уважаема редакция. Обръщам се към Вас по един от най-големите проблеми на Пловдив - Градския транспорт. Вчера сутринта за пореден път се сблъсках с тоталното и безумно състояние на масовия градски транспорт в нашия град".

Така читател на Plovdiv24.bg започва разказа си. И продължава:

"Само преди дни слушах с удоволствие господин кмета Костадин Димитров, който обясняваше как ще се вземат мерки в тази насока и градският транспорт ще стане удобен за жителите на града.

За съжаление думите на градоначалника се оказаха класическа "пунта - мара" и въпреки заплахите за прекратяване на договори, явно някои от транспортните фирми не го взимат на сериозно и си правят каквото поискат.

Прескачам 15-минутното чакане на автобус, което е нещо съвсем "нормално" в летния сезон. След дългото чакане на новата "спирка" срещу Събота пазара (която няма нищо общо със спирка), пристигна автобус по линия 11 - рег. номер РВ4261.

С оглед голямото чакане съвсем логично автобусът беше пълен, липсваше кондуктор и плащането ставаше при шофьора. Тъй като днес е доста студено с ниски температури за месец август, сутринта беше подходящо да се ходи с дълъг ръкав и "резонно" в автобуса не беше пуснат климатикът.

Опитите да се отворят прозорците също бяха неуспешни и пътуването беше доста приятно като за начало на седмицата. Върхът на сладоледа настъпи след слизането от надлез "Родопи" - шофьорът реши да се смили над пътниците и взе гениално решение - пътуването продължи с отворени врати.

Преминаването през Сточна гара беше с широко отворени врати, което доведе до учудени и смаяни погледи на шофьори и пешеходци. Явно шофьорът се усети, че решението не е от най-добрите и на спирката преди Тримонциум затвори портите.

Искрено се надявам кметът на Пловдив - господин Костадин Димитров да вземе нужните мерки и наистина градският транспорт да подхожда на втория по големина град, а не да прилича на африкански превоз на туристи по без това пълните с дупки улици".

Виж коментарите (7)

Още по темата (1082):
16.09.2024 Костадин Димитров: Оставката на Савина Петкова си е нейно решение
16.09.2024 Савина Петкова: Откровеното невежество, придружено със силова арогантност и безпардонно незачитане на знанията, опита и труда на другите, не мога да приема
16.09.2024 Трус в община Пловдив в ранни зори, заместник-кмет хвърли оставка!
12.09.2024 Градският транспорт на Пловдив обратно в Google Maps
12.09.2024 Кметът каза какво предстои по казуса със заместник-кмета по транспорт
11.09.2024 Савина Петкова: Много е тъжно! Не им прави чест, а са млади хора
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР Пловдив: Трима пешеходци са в болница
Кой е древният занаят, който не умира - слушайте в предаването "Ц...
Кошмар за шофьорка в Пловдив, ужаси се при вида на колата си
Над 5 месеца прокуратурата не може да приключи казуса "Небет тепе...
Тежък пътен инцидент на Околовръстното на Пловдив
Сериозна ВиК авария остави без вода част от пловдивчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).