Читател: Общинска сграда в Стария град незаконно е превърната в жилище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:20 / 13.11.2013
3621
За неправомерно използване на общински имот, отдаден под наем, сигнализира наша читателка. Става дума за сграда на ул. "Стръмна" в Стария град, а ето и част от писмото на читателката:

"Здравейте, Plovdiv24.bg. Възмутена съм от начина на отдаване под наем на общински имоти в Стария град, визирайки общинския имот на улица "Стръмна" №2, още повече, че сме пряко потърпевши.

Имотът е частна общинска собственост и с решение на Общинския съвет е отдаден под наем за срок от 10 години. Той е с предназначение "Сграда за култура и изкуство" и не следва да се използва за жилищни нужди, но наемателката вече втора година е превърнала къщата в семейно жилище (живеят-тя, майка й и сина й). Синът й често води момичета и вечерта става грубо казано "бардак". Когато се готви, се използва голяма газова бутилка и може всеки един момент да избухне пожар.

Викали сме полиция, но те заявиха, че нямат нужните пълномощия, защото имотът е общински. Сигнализирала съм неколкократно Община Пловдив за всички беззакония, които се извършват от наемателката. 

Обръщам се към Вас с молба, ако може да се помогне да се спре това беззаконие, за което ще Ви бъда благодарна".

След този сигнал веднага се свързахме със зам.-кметът на Община Пловдив Димитър Кацарски. Той потвърди, че обектът на ул. "Стръмна"; 2 е даден на концесия, а договорът е за ателие.

"Там възникна спор и във връзка с оградата. Оказа се, че съществуващата ограда е изместена към общинския имот. Сега се прави поправка на кадастралната карта. Това още повече кара съседа да пуска жалби. Всъщност тази жалба е многопластова и ние работим по нея. Извършвани са проверки от общинските органи, от Общинския инспектората, но няма констатирани завишени показатели за шум или други нередности. Оплакванията обаче не спират и затова апелирам всичко да лежи на действителни показатели, т. е. някой да сигнализира в момента, когато има шум, за да изпратим органи, които да проверят дали е така или не е", изчерпателно  обясни Кацарски.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).