Читател: Режат дървета в Кючука! Кметът: Правим паркинг с компенсаторно залесяване

Автор: Диана Бикова
Коментари (9)
15:40 / 21.08.2024
8012
Читател на Plovdiv24.bg се възмущава заради отсечени дървета в район "Южен". По думите му, вместо короните на дърветата на ул. "Райко Жинзифов" да се оформят, те са премахнати. Читателят ни изпраща и снимки, които можете да видите в галерията. 

Plovdiv24.bg неколкократно писа, че доскорошното "кално петно" ще бъде превърнато в паркинг. Обществената поръчка, обявена от кмета на района Атанас Кунчев, е спечелена от пловдивската фирма "Драгиев и ко". Строителството започва на 22 август и работата трябва да е приключена до края на септември.

"Междублоковото пространство на улиците "Райко Жинзифов" и "Дрин" ще бъде превърнато в паркинг с общо около 40 паркоместа. Обследвахме дърветата, корените някои от тях излизиха на пътното платно и бяха подкопали улицата. Когато започнахме да окастряме, се оказа, че стволовете имат дупки" - коментира районният кмет, който е направил снимки на болните дървета. 

Премахнатите дървета са софори, които са засаждани през 1958 г. 

"Беше страшно при първия сняг миналата година. Едно дърво беше паднало върху една кооперация. Викахме човек и той режеше по 30 сантиметра, за да предпазим сградата. Отне ни часове, но се справихме" - припомни Кунчев.

Заедно с изграждането на новия паркинг е предвидено компенсаторно засаждане на подходящи за нашите георграфски ширини дървета. На мястото на отсечените 6 софори ще има нови 10.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена
Пловдив се включва в глобално събитие, обединяващо хора от цял св...
Деца намериха портфейл в парк "Белите брези", издирва се собствен...
Шофьорка, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив: Признавам се ...
Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха от автомоби...
Момиче краде капачки от автомобил, камера засне всичко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).