Читател: Роми продават цигари в пловдивска болница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
07:05 / 05.11.2011
5063
За продажба на цигари в болнично заведение ни сигнализира читател на Plovdiv24.bg

"Станах свидетел на поредната грозна гледка в пловдивска болница. Видях как две ромчета продават цигари на пациентите в Хирургиите на Пещерско шосе. Бяха пълни с цигари и пачки с пари и твърдяха, че са дошли на
свиждане. Толкова бяха нагли, че даже след като ги изритах от болницата, те пак се върнаха и продължиха с търговията си. Няма да се учудя ако и крадат едновременно с това. Как може такова нещо?", пише на редакционната поща на сайта възмутеният гражданин.

Репортерът на Plovdiv24.bg се свърза с  УМБАЛ "Свети Георги". Екипът по охрана на лечебното заведение потвърди, че ежедневно се следи за незаконно внасяне на цигари и алкохол. За всички нарушители на наредбите се сигнализира Второ районно полицейско управление в Пловдив. 

"Вече имаме няколко такива случая на задържани от полицията при опит за незаконна продажба", обясни шефът на охраната и апелира към гражданите: "Разчитаме и на гражданската съвест на пациентите да ни потърсят при всяко подобно или по-тежко нарушение и имаме готовност при сигнал от тях също да реагираме веднага. При установено нарушение на наредбата за нерагламентирано внасяне на цигари и алкохол от т.нар. амбулантни" търговци информираме своевременно органите на реда".

Той припомни още, че База 2 на УМБАЛ "Свети Георги" - Хирургичният блок на бул. "Пещерско шосе" №66, е 12-етажна сграда с близо два пъти повече клиники, като охраната проверява всяко едно от звената там.


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).