Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърлят!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:58 / 28.05.2024
10005
"Травмиращото преживяване, наречено "Хеброс бус" - така читателка на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до медията ни. Ето какви са причините за недоволството на жената:

"Здравейте, свързвам се с вас по повод пълното безхаберие на компания "Хеброс бус" и отвратителното им отношение към пътуващите от малките градчета от областта. Автобусите ги няма никакви, закъсняват с минимум 30 минути.

При разговор с автогарите се разбира, че те нищо не могат да направят и трябвало да говорим с диспечер. Диспечерът е неоткриваем, при което човек стои на спирката и трябва да вади кристална топка, за да разбере ще стигне ли на работа/училище в този ден, или не.

При случай отпреди дни се опитах учтиво да попитам шофьора на какво се дължи закъснението, при което той се нахвърли срещу мен с груб тон, псувни и ме направи равна със земята. Подчертавам, че аз използвам само учтив тон и винаги говоря на Вие с въпросните лица. Съвсем учтиво и чисто информативно го попитах на какво се дължи.

Човекът беше във видимо нетрезво състояние или поне аз не съм виждала някой трезвен или без психически проблеми да се държи по този начин. Никога човек, на когото видимо мога да бъда внучка, не ми е повишавал такъв тон. Докога ще мълчим и ще позволяваме такова безхаберие?

От Европа ще ни се смеят, и не само ще ни се смеят, а и ще ни изхвърлят, ако разберат. Навсякъде по света хората се стремят да са еко, да използват колкото се може повече автобуси вместо коли, тук диспечерите и шофьорите ни съветват, като искаме да ходим навреме на работа, да си купим коли.

Искам да подам сигнал и да се даде повече гласност на ситуацията. Трябва ли ние и децата ни да изпитват тревожност и да се страхуват да се качат в автобусите, трябва ли да си причиняваме травми? Навсякъде в Европа автобусите цепят секундата, само тука хем са виновни, хем са нагли.

И виновни затова са тези с графиците, защото смятат, че правят график не за автобуси, а за машини на времето. Безумни интервали, които изнервят не само пътуващи, но и шофьори. Моля вземете отношение и нека да не оставяме нещата така".

Виж коментарите (5)

Още по темата (18):
10.09.2024 Община "Марица" обвини Пловдив за транспортния си хаос, иска алтернативни пътища за автобусите
09.09.2024 Осигуриха превоз от Войводиново до Пловдив
04.09.2024 Служители не успяха да стигнат до работните си места в Пловдив
04.09.2024 Савина Петкова: Топката за Войводиново е в община "Марица"
04.09.2024 Нов транспортен хаос: Чолаков остави Войводиново без градски рейс
03.07.2024 Едно си баба знае: Дошков пак обвини община Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).