Читателка съобщава за проблем в НБ "Иван Вазов", който касае много хора

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
19:15 / 01.09.2024
3436
Хора с патерици, трудноподвижни и с инвалидни колички все по-рядко посещават най-голямото книгохранилище в Пловдив Народна библиотека "Иван Вазов". Причината е повече от тривиална - средата е недостъпна за тях заради многобройните стъпала, стръмните рампи, неработеща платформа. За проблема ни сигнализира читателка на Plovdiv24.bg:

"Обръщам се към Вас с надеждата медиите да повдигнат един въпрос, който засяга много хора.

Недопустимо е институция от ранга на Народната библиотека "Иван Вазов" да бъде недостъпна за хора с двигателни увреждания. Хора с бастун, патерици, да не говорим за инвалидни колички просто не могат да преодолеят стълбите, които са единственият достъп до библиотеката. Казвам го от личен опит.

Има една вечно нефункционираща платформа, която изглежда като правена в час по трудово обучение. За една година само веднъж е била в изправност. Говорих лично със заместник-директорката, която само се извини за неудобството. Не е въпрос на удобство само, а на осигуряване на достъп за всички читатели.".

Действително е имало проблем с рампата за инвалиди, но след подаването на сигнал до ръководство е извикана софийската фирма, която я поддържа. Платформата в момента работи, но има нужда от основна профилактика, което ще се случи след края на летните отпуски, коментираха от НБ "Иван Вазов".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Екшън на Околовръстното, маскирани тръшнаха по очи мъж
Двама министри идват в Пловдив днес
Еленков: Гребната база в Пловдив е едно от малкото места в Българ...
Ексклузивно за Plovdiv24.bg прокурор Анчев: Готова е съдебно-меди...
В Пловдивския панаир показват дронове
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).