ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Чомаков възмутен от обвиненията по негов адрес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:42 / 12.05.2006Коментари (19)1664
Кметът на Пловдив доктор Иван Чомаков излезе с писмо по повод отправените към него обвинения:

Изразявам категоричното си възмущение от изказването, което евродепутатът г-жа Елс де Гроен е направила пред българския вестник “Труд” при внасянето в прокуратурата на сигнали за нарушения на екозаконодетелството. От статията на вестник “Труд” от 12.05.2006 г., 5 стр. - “Евродепутатка даде Чомаков на прокурор”, се информирах, че въпросната евродепутат Елс де Гроен е подала сигнал срещу мен в прокуратурата за злоупотреби със завишена такса смет. Тя е цитирана със следното изказване за мен: “Това не е най-големият случай, но е вид корупция. Не помня точно колко пари е спечелил, но краде от пловдивчани.”

Това изказване е абсолютна неистина и обида както към личността ми, така и към институцията, която представлявам. За мен остава неизвестна целта на самото й действие и на нейните думи. То обаче със сигурност показва непознаване от страна на евродепутата на законодателството в Република България, в случая на Закона за местно самоуправление и местна администрация, а също нарушава чл. 6 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи. Такса смет, според българските закони, се определя и приема чрез гласуване на заседание на местния законодателен орган, а именно Общинския съвет. Кметовете в България нямат правомощията да определят такса смет. В този смисъл изказването на г-жа Елс де Гроен е невярно и може да бъде прието като опит за намеса и политизиране на българското обществено мнение. Това е прецедент в българския демократичен живот. Същевременно тези действия се превръщат в тест за това до колко активно работи българската съдебна система.

Като Кмет на Община Пловдив и член на Страсбургския клуб се стремя не само стриктно да спазвам законодателството на България, но и да вземам решения, които са съобразени, доколкото това е в правомощията на местната изпълнителна власт, с изискванията към държавата ни от страна на Европейския съюз. Не мога обаче да допусна, особено от страна на един евродепутат, да бъде манипулирано общественото мнение в страната ни чрез изказвания, които показват непознаване на законите на държавата ни и могат да се тълкуват като опит за намеса във вътрешната ни политика.

Осланяйки се на изключителния авторитет, с който се ползвате, вярвам че ще спомогнете за това евродепутатите, посещаващи страната ни, не само да дават съвети, но и по-сериозно да се запознаят с нашето законодателство и да се стремят да не манипулират, умишлено или не, българското обществено мнение. В този смисъл смятам също, че българските медии са призвани да защитават България и да не позволяват да бъдат превръщани в средство за отразяване на действия и думи, накърняващи държавата ни и нашето законодателство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
chitatel
на 14.05.2006 г.
0
 
 
G-n Kmete,zashto ne prochetete kakvo pishat za Vas plovdivcheni po povod visokata taksa smet,a chetete kakvo pishe evrodeputatkata za Vas? Otgovorete iasno i tochno - zashto zavishihte taksata za smet 4 puti i polovina?Mojete li da si predstavite kakva e tia za edin obiknoven danukoplatec i otkude shte gi vzeme toi tezi pari,za da Vi napulni djobovete?Mulchite...bez otgovor... Kato che obshtinskia suvet e neshto suvsem razlichno ot Vas? I che Vie ne ste opredelili tozi procent? A zashto ne ste protiv nego? Zashtoto shte se vuzpolzvate ot tezi pari i shte gi poharchite za suvsem drugi glezotii,a daje biahte gotov i na Boiko Borisov bokluka da vzemete i nie da platim za tova! Na tezi vuprosi ne otgovariate,mulchite i hitruvate,zatova e prava evrodeputatkata i az shte ia zashtitia,razbira se.
Aнонимен
на 13.05.2006 г.
0
 
 
Миро 09:12 kaji kakvo e napravil kmeta za Plovdiv kato si takav razbira4!
korenq4ka
на 13.05.2006 г.
0
 
 
Aman ot korupciq i bezmoza4nost.Akyla im stiga samo da si vartqt dalaverite.Plovdiv e tolkova izostanal,4e sigurno e na predposledno mqsto po vsi4ko.No na pyrvo po broj na selski tarikati....
Донева
на 13.05.2006 г.
0
 
 
Вярно е! Няма по-мръсен град от Пловдив в цяла България и по-висока такса смет!Жалко за хубавия град!
Миро
на 13.05.2006 г.
0
 
 
...тая госпожа може да е права но се учудвам колко сте лековерни? Никой не изрази капка съмнение в думите, но никой не се и усъмни, че кмета може все пак да е прав... За това говоря
Миро
на 13.05.2006 г.
0
 
 
К'во се оплаквате от кмета бе? Сульо и пульо разбира и не разбира ама трябва да заплюе... Бай-Ганьовска работа!!! Заплюйте всички, не гласувайте за никого и нека Ахмед Доган да управлява един ден... Това че в някой вестник пише нещо без значение дали е за Чомаков, Станишев, Симеон или Костов не значи че е точно така. Статии се пишат така щото те да бъдат продаваеми и интересни, а хората най-обичат да четат колко корумпирани и тъпи са тия дето управляват...
Aнонимен
на 13.05.2006 г.
0
 
 
ЧОМАКОВ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ НЕКАДЪРНИК И НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ СЕ ГЛАСИ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ОТНОВО ЗА КМЕТ. АКО СПЕЧЕЛИ ОТНОВО (ЧУДНО КАК) ЛИЧНО ЩЕ МУ ПОДПАЛЯ КЪЩАТА!
Aнонимен
на 13.05.2006 г.
0
 
 
samo nedovolni hora 4udq se koi li e glasuval za tozi kreten
veni
на 12.05.2006 г.
0
 
 
Браво на г-жа де Гроен и на тези пловдивчани,които може би са се обърнали към нея.Аз лично съм потърпевша от убийствения данък смет,особено за търговски помещения.Каква смет има малък офис освен няколко смачкани хартики,за които се плаща смет около 300лв.Градът е мръсен,да не говорим колко е прашен,и че улиците не са мити от много години.Дано нещо стане и данък смет да не е корупционен в този си вид,а да е малко по-адекватен,защото прилича на истински обир.
Aнонимен
на 12.05.2006 г.
0
 
 
Тъпотата на този дрогиран Чомак си личи отдалече.Чомака е помак и ето откъде е бедата му.Той е най-нещастния кмет на Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: