ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Чоната: И накрая какво стана - биха ни и цинично скандираха "Цигани, цигани"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:02 / 04.08.2024Коментари (6)13998
©
Легендата на пловдивския футбол Стефан Драганов написа интересен пост в социалните мрежи.

Публикацията на Чоната:

"След вчерашния (б.р. петък) ми ФБ пост казах “А" ще се опитам да стигна и до “Я". Който разбере добре, който не си е негов/неин проблем. Нашите привърженици винаги са доказвали, че живеят с проблемите на хората било то във вътрешен или световен мащаб, отбелязвайки исторически събития, агитации за набиране на средства за хора нуждаещи се от помощ и други инициативи (сигурен съм, че и Ботевистите имат подобни, но не следя техните платформи).

Нашите го доказаха и вчера с разпъването на трансперанти те на снимките тук, но не мога да разбера едно… Каква е тази любов с агитката на Лескито … да повтаряш обидни подвиквания след тяхната агитка към градския ни съперник ни прави тесногръди. И накрая какво стана - биха ни и обидно подхвърляха “Цигани, Цигани", обидно и цинично. Ние сме жители на Пловдив един от най-древните градове на света и за всички има място под слънцето тук, Локо, Ботев да не забравяме и другите ни професионални клубове Марица и Спартак.

Крайно време е да спрем с “Пловдив е само Черно-бял" или “Ботев отбора на града", ние сме пловдивчани и ни трябва обединение когато в града ни пристигат отбори като Лудогорец, ЦСКА или Левски, дай Боже и повече международни мачове. Много ми се иска новото ни поколение да има възможността която сме е имали ние и предшествениците ни.

Привържаниците на Ботев ходейки да гледат легендарния отбор на Локото с Гочо, Зума, бат Станьо, Джеки, бат Тотко и привържениците на Локо да гледат легендите на Ботев Чико, Тумби, Бенкса, Зехтински без притеснения, че някой привърженик на другия отбор, ще му се нахвърли да го обижда или бие. Бяха страхотни времена! Мача Ботев - Локо беше истински празник за града а не война по улиците! Всички знаем, че живота е едно колело и се върти, в един момент си на върха в друг на земята.

Преди четири години момента беше на наша страна две купи на България, второ място в шампионата, сега е момента на Ботев. Нека няма злоба и омраза, защото както се казва омразата ражда омраза. Знам, че ще има хора, ще си кажат този човек сигурно е полудял за 25 години живеейки извън България. Аз нямам проблем с това да ме мислят за такъв, стига посланията ми да стигнат до сърцата и съзнанието на повече хора и да се намали тази омраза и напрежение между двата клуба. Моля за извинение, ако тук-там имам някоя правописна грешка…не съм завършил Оксфорд".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чона, още ти като играеше в локото, цяла България ви посрещаше и изпращаше с: "Цигани, цигани". Нищо не се е променило за тези 25 години, в които те няма в Пловдив...
0
 
 
Браво, Чона. Не че съм локомотивец и привърженик от вашето време, но на много хора се опитвам да обясня, че ние всяка седмица бяхме на стадиона. Едната на Локо, а другата на Тракия, след това Ботев. И двата отбора се противопоставяха сравнително успешно у дома на фаворитите. Като видеха табелата ПЛОВДИВ и се съобразяваха с двата ни отбора. Много е трудно сега да се разбере това. Затова тогава се събираха и по 50 000 души
0
 
 
Чона , прав си за всичко ...дано те разберат повече хора ! Левски много ми паднаха в очите с тези скандирания...
0
 
 
Много си прав, Чона! Приятелки, любов, да пеем заедно срещу жълтите, а накрая "цигани, цигани". Долно племе са рогатите. Те и наште глупаци са същите.
0
 
 
Много хубав коментар, браво! Един от щастливците съм, които помнят "онези" времена. И на двете дербита ходехме заедно с приятелите от Локо и нямаше такава омраза, каквато е сега. Дано пак се върне това време, но не съм оптимист, като гледам какво поколение расте...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: