Човек на Гергов взе туризма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:02 / 22.07.2013
4252
Бранимир Ботев е новият заместник-министър на икономиката с ресор "Туризъм", съобщиха от правителствената информационна служба. Заповедта за назначаването му вече е подписана от премиера Пламен Орешарски.

През настоящата година Ботев е бил член на Консултативния Бизнес научен Съвет при министъра на земеделието и храните. През 2012 г. е бил член на УС "Деловая Россия", а през 2008г. - на УС на Националния борд по туризъм.

През 2007 г. е бил член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки (CEPS)-Брюксел. През 2006г. Ботев е бил председател на УС на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. В периода 2002 г. - 2004 г. е председател на Надзорния съвет на Винарска изба "Розова долина" АД, гр. Карлово. Съосновател и съпрезидент е на Българо-Белгийската Асоциация "Best2Be".

От 1999 г. до 2000 г. е член на Управителния и Научния Съвет на Европейския институт по публична администрация, а преди това е бил старши съветник и секретар на Съвета по администрация в Министерския съвет. От 1988 г. до 1992 г. Ботев е генерален директор на Междуправителствения френско-български център за подготовка на висши стопански кадри "Марком". През 1988 г. е работил във Франция с екипа на президента Франсоа Митеран. През 1987 г. Ботев е бил генерален директор на Института по маркетинг. Преди това е бил съветник по управление на министъра на леката промишленост, както и управител на българо-германското търговско дружество "ИБИКО".

Новоназначения зам.-министър е дипломиран магистър по "Социология" с профил "Социално управление" от Софийския университет. Специализирал е "Стратегическо управление и маркетинг" във Франция. Владее френски, английски, руски и арменски език.

Назначаването на Ботев на поста е резултат от широката дискусия, която премиерът проведе с организации в сферата на туризма, се казва в официалното прессъобщение.

В Пловдивска област свързват Бранимир Ботев с БСП и лично с лидера на червените Георги Гергов. След 2005 г. Ботев неофициално подкрепя всички кампании на левицата в Карловския регион.

Източник: ПОТВ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).