Чудесна новина за хиляди пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:21
2516
Кметът на район "Източен“ Емил Русинов, откри два нови обекта в междублоковите пространства на ул. "Босилек“ 7 и до ДГ "Маргаритка“.

Първият обект е "Благоустрояване и създаване на зона за спорт на открито“. Изградено е малко футболно игрище с площ 90 кв. м. с ударопоглъщаща настилка, малки футболни врати и маркировка. Съоръжението се намира на ул. "Босилек“ 7.

Вторият обект е "Реконструкция на настилка под спортно съоръжение за игра на открито“. Старото спортно съоръжение беше обновено, ремонтирано и освежено. Пространството около него беше почистено, обособен и изграден е нов терен от ударопоглъщаща настилка под него, с цел безопастност при използването му. Поставена е и нова пейка с футуристичен дизайн на новите обособени алеи. Съоръжението се намира до ДГ "Маргаритка“.

Новите пространства са част от програмата ПУДООС и МОСВ "Чиста околна среда“ за 2024 г.

"Щастлив съм да видя тези две места завършени. Благодаря на моя екип за старанието и усилията, които вложиха в реализирането на тези обекти. Ние сме единствения район, който има 5 одобрени проекти по програмата ПУДООС. Тези 2 обекта са част от тях. Продължаваме с добрата грижа да създаваме по-добри места за игри и отдих за хората от квартала“, каза Русинов.

Около двата нови обекта беше почистено и облагородено с нова растителност. Бяха засадени различни дървесни видове: липа и рустифина.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Костадин Димитров съобщи дълго чакана от пловдивчани новина
Поклон! Семейство лекари от Пловдив с прекрасен жест след сватбат...
Това е най-старата и все още работеща неправителствена организаци...
Д-р Георева: В никакъв случай не препоръчвам отказване от ядене
Колите от адската катастрофа са размазани. Задръстването е чудови...
Пожар на Младежкия хълм, огнеборците са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).