ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Чуждестранните фирми превзеха „ПринтКом”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 29.05.2007Коментари (0)1701
Чуждестранните фирми, които ще се представят на изложбата за печатна комуникация „ПринтКом", са повече от българските. Общо 417 производители и дистрибутори ще участват в проявата на Международен панаир Пловдив от 5 до 9 юни 2007 година. От тях 304 са от чужбина, 113 - от България. Лидери ще покажат най-новите продукти, услуги и технологии в печатарската и издателска дейност на 36 държави, с 4 повече в сравнение с „ПринтКом 2006".
Ангажираните площи тази година са се увеличили с 6%, а фирмите - с 10%.

Най-много са изложителите от Германия (72), Италия (37) и САЩ (27). Най-големи площи заемат експозициите на Румъния, Лихтенщайн и Италия. Директно се представят компании от Германия, Италия, Лихтенщайн и Румъния.

3 световни и 2 европейски новости ще видят посетителите на изложбата. 5 са дебютите на българския пазар. Сред най-новото в световен мащаб е подложката за работа с компютърна мишка, която повдига китката на ръката, за да се избегне претоварването. Защита на конфиденциални документи срещу външен достъп и намеса осигурява специалният контролер, вграден в нова цифрова „минипечатница", която е уникална в своя клас. Изделието, разработено в Япония, е новост за Европа.

За първи път на българския пазар ще бъдат предложени печатарски екомастила, които заменят материалите, замърсяващи околната среда. Те дават възможност на производителите на опаковки да изпълняват поръчки за западни компании, които поставят опазването на околната среда като задължително условие.

6 бранша ще се представят на „ПринтКом 2007", която се организира в партньорство със Съюза на печатарската индустрия в България и Българската асоциация по информационни технологии и е одобрена от Международната асоциация на изложбената индустрия UFI. Мениджъри и експертите ще могат да се запознаят с най-модерните постижения в областта на полиграфията, хартиите и картоните, опаковките и етикетите, компютрите и принтерите, услугите и информацията. Най-широко е показан секторът „Полиграфия" - 51% от изложителите, следван от „Услуги и информация" (20%) и „Хартии и картон" (18%). Подемът в тези 3 бранша се свързва с ръста на българската икономика, заради който се увеличава търсенето на опаковки, рекламни материали и други продукти и услуги на печатарската и издателската дейност.

Световният алианс „Принт сити", в който членуват компании от 180 държави, избра Международен панаир Пловдив за домакин на семинара „Тенденции, иновации и добавена стойност при печата". Лектори от Германия и Австрия ще запознаят експертната аудитория с развитието на полиграфическата и издателската сфера, на илюстрациите и опаковките, на световния пазар за хартия. Семинарът е част от деловата програма, която включва още симпозиуми, дискусии и презентации.

Като съпътстващи събития на изложбата ще се проведат Международен конкурс за панаирен плакат, Национален конкурс за фирмен календар и Национален конкурс за Печатар на годината и Търговец на годината.

Експозициите ще са разположени в палати 10 и 11 на панаирния комплекс, който ще е отворен за посетители от 9 до 18 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Войната в Украйна
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: