Цял клас купува - дават 18% отстъпка за учебници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:41 / 07.07.2009
1416
Ако цял клас събере пари и купи учебниците заедно, ще ги плати с отстъпка до 17-18%. За това са се договорили с издателствата борсите "Пегас", "Хермес", "Макрос" и "Нанси". За да ползват отстъпката, трябва да се обединят поне 10-ина родители. Библиотекари и класни ръководители по училищата помагат за тяхното "сдружаване" с цел да се смъкне някой лев от цената на комплектите.

Отстъпката е от полза най-много за осмокласниците и подготваците в езиковите гимназии. В последната степен от основното образование тази година учебниците са нови и пълнят набор стига 150 лв. Подготвителните класове по немски, руски, английски, френски, испански са с преработени учебници, чиито цени тръгват от 16 лв. нагоре. Няма как да се купят на старо.

Вече е под пара кампанията за доставката на безплатните учебници до 7-и клас. Очаква се това лято тя да приключи много преди крайния срок - 5 септември. За първи път директорите сами подписват договорите с издателствата. "Просвета" почти привършва с осигуряването на книгите, каза регионалният представител Красимира Брайкова. Във всеки район е открит пункт, откъдето да се получават количествата.

В "Южен" са раздадени. В останалите са доставени и предстои получаването им по график. Само в "Централен" ще работят 2 бази заради струпването на повече училища - те са в ОУ "Любен Каравелов" и в СОУ "Патриарх Евтимий". Днес стартира разпределянето в Първомай, в четвъртък - в Раковски.

Част от директорите са се споразумели за доставка до адреса. Правим го за училища, които са купили учебници за над 20 000 лв., каза Брайкова. За да няма изоставане, от "Просвета" доставили нужното даже за 2 заведения, които още не са подписали договори - "Кирил Нектариев" и "Пенчо Славейков" в Столипиново. И там сметките ще се разчистят до дни.

Източник: в. "24 часа - Пловдив"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).