Цялостно обновяват микрорайон в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:48 / 02.10.2012
2182
Започва реконструкцията на микрорайона в карето между улиците "София", "Дрян", "Гергана" и "Солунска" в район "Западен". Първата копка ще бъде направена утре - 3 октомври 2012 година, в 10,30 часа от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на район "Западен" Десислава Желязкова.

Проектът предвижда цялостно обновяване на терена, което включва нови асфалтови настилки, тротоари, подмяна на водопроводната мрежа, оформяне на градинките и озеленяването им, както и изграждане на възможно най-много паркоместа, без това да е за сметка на зеленината.

В този микрорайон има около 1000 души с постоянна адресна регистрация, но на негова територия се намира IV ДКЦ и МБАЛ "Каспела", заради които ежедневно има много голям поток от хора, които в повечето случаи са със сериозни заболявания и трудноподвижни и са с придружители. Пак там се намира детска млечна кухня и детска градина "Светла", към която сутрин и вечер "трафикът" на родители и деца е доста голям. В тази връзка улиците са сериозно натоварени по отношение на паркирането на автомобили, освен за постоянно живеещите. 

За първия етап от обновяването на микрорайона са осигурени около 200 000 лева от бюджета на община Пловдив. Реконструкцията ще продължи поетапно и през следващата година. Проектът "мина" и през обществено обсъждане, на което жителите в района поискаха повече зеленина, хидрант за поливане на тревните площи и облекчение на автомобилния трафик. 

Относно исканията на гражданите кметът на района Десислава Желязкова се ангажира да не се намаляват зелените площи, да се отстрани изсъхналата растителност, като на нейно място ще се извърши залесяване на нова. Ще се направи предписания пред ОП "Паркове и градини" при техническа възможност да бъде поставен хидрант за поливане на зеленината. 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).