Да не се допуска престой на неразопаковани бали над 24 часа, предписа РИОСВ-Пловдив на оператора на карловското депо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:56 / 23.05.2007
1058
Да спазва технологията за третиране на отпадъците като не допуска престой на неразопакованите бали повече от 24 часа предписа РИОСВ-Пловдив на оператора на Депото за твърди битови отпадъци в Карлово, където вчера (22 май) започна депонирането на столичните бали. Ежеседмично в РИОСВ трябва да постъпват справки за приетите количества отпадъци.

Близо 700 тона отпадъци от София са обработени на депото край Карлово през първия ден. Балите, за които са определени три котлована, се обработват от един багер и два булдозера. Общото количество, което трябва да бъде депонирано тук, е 80 000 тона.

Проверка на РИОСВ-Пловдив на Депото за твърди битови отпадъци край с. Цалапица установи, че подходът към депото е залят от придошлите води на р. Марица и преминаването на товарните коли със столичните отпадъци е невъзможно. Няма следи мостът да е разрушен, водата се оттича нормално и при спадането й пътят ще бъде отново проходим. Екоинспекторите са установили, че до блокирането на пътя от водата на сметището на Цалапица са приети и обработаини 77 984 тона столични отпадъци. Информацията е на


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).