Данъчна инспекторка от Пловдив в ареста за източване на 60 бона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:38 / 02.10.2013
4587
Пловдивска данъчна инспекторка и синът й били арестувани миналата седмица заради подозрения за участие в схема за източване на еврофондове. Двамата били дръпнали 60 000 лева, повечето от които били с неверни документи по европроект, а останалите били от банково финансиране. Синът е обвинен като извършител, а майката като помагач, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева-Минчева.

Разследването срещу Екатерина Милушева и сина й Христо Терзиев стартирало този март след сигнал в ДАНС в София, откъдето го изпратили на пловдивските си колеги за проверка. Подателят на сигнала подробно описвал високия жизнен стандарт, който семейството поддържало. Фамилията им имала няколко апартамента в Пловдив, два ресторанта в Първомай и фотоволтаичен парк.

Милушева работела в пловдивското данъчно като началник-отдел "Обработка и плащане на задълженията". Синът й Христо Терзиев имал частни фирми, една от които се занимавала с фотоволтаици и кандидатствал с проект за европейско финансиране.

Семейството било наблюдавано в продължение на половин година преди миналата седмица да бъдат задържани при акция на ДАНС. Екатерина и Христо преспали едно денонощие в ареста на полицията, след което задържането им било удължено с нови три денонощия. Полицаите претърсили три техни апартамента, като обискирали и офиса на майката на ул. "Скопие", където се намира териториалната дирекция на НАП. 

Междувременно Окръжната прокуратура повдигнала обвинения срещу двамата по член 248 от НК, според който ги грози затвор от 2 до 8 години. След изтичането на прокурорското задържане миналия петък майка и син били пуснати на свобода с парична гаранция от по 5000 лева.

"Обвиненията срещу Екатерина Милушева не са свързани с работата й в НАП, а са заради подпомагане на дейността на сина й. Тъй като има образувано досъдебно производство срещу нея, със заповед на изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов Милушева е освободена от работа до изясняване на фактите по обвинението за съпричастността й в престъпна дейност", заяви говорителят на НАП в Пловдив Божана Илиева.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).