ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Даскал чупи ръката на момче в час
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:39 / 22.12.2006Коментари (44)3357
©
Учител счупи ръката на шестокласник в час по литература. Драмата се е разиграла в пловдивското СОУ "Хр. Г. Данов", научи "Стандарт". Целият клас е станал свидетел на сблъсъка, потвърди случилото се директорът на школото Георги Енчев. По неговите думи вина имат и преподавателят Пламен Дянков, и ученикът Петко Иванов.

В сряда преди обяд учителят тъкмо започвал часа, когато Петко се скарал със свой съученик за момиче. Псувал най-безочливо и не обръщал внимание на забележките на преподавателя. Накрая започнал на предлага и секс на въпросното момиче. Тогава Дянков не издържал, сграбчил го за раменете и го блъснал. Момчето обаче не успяло да запази равновесие и паднало на ръката си. В резултат на удара китката му се счупила. Учителят веднага докладвал за случая на директора, а Петко бил откаран в ортопедията, където гипсирали ръката му. Момчето повтаря шести клас, като причината за това е слабият му успех, каза директорът Енчев. Той обаче обясни, че макар да не е агресивно, момчето често имало проблеми и с дисциплината. Вчера директорът се срещнал с майката на Петко, която не оправдавала сина си, но не можела да приеме за нормална и постъпката на учителя. Все още семейството не било решило дали ще съди преподавателя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
стояан
на 25.12.2006 г.
0
 
 
не раката ми главата трябва да му шчупи
анонимен
на 23.12.2006 г.
0
 
 
Простотиите в училище ще стават все повече,имайки предвид липсата на семейно възпитание и даване права на учениците безкрай.Един учител няма никакви права-могат да го псуват,бият или каквото ти дойде на ум-той нищо не може да направи,за съжаление.
бай Пешо
на 23.12.2006 г.
0
 
 
Господа, ду,мата "даскал" е гръцка, съкрагена от didaskalos и наистина влиза в употреба през нашето Възраждане, под влиянието на гръкоезичните, които тъй са се мъчели да се отделят от обикновените българи. Думата липсва в старобългарския и черковнославянския. В днешния разговорен език + младежкия, училищния жаргон думата има достатъчно висок отрицателен отенък и употребата й от автора на съобщението и от редакторите на сайта красноречиво говори за познаването и владеенето на родния език. РЕКОХ!!!
Иван Иванов
на 23.12.2006 г.
0
 
 
Жената е завършила профил преподавател по пеене а майка ми беше учителка единственото нещо което забранявам на жена си е да бъде учителка. Сегашните деца са едва ли не зверове Правят каквото си искат. Хубаво беше по Тошово време имаше много щуротии но поне децата уважаваха възрастните хора. Сега това нещо някак си им куца!
Aнонимен
на 23.12.2006 г.
0
 
 
Аз си мисля. че разложението е пълно.Гледах по тв майката на този хубавец, тя не изпитваше никакво неудобство от деянията на своя син, който тя добре е възпитала.Очевидно е , че даскала е счупил ръката неумишлено, аз на негово място щях да го спукам от шамари.Тъжно е поведението на другите учители, които вместо да застанат зад своя колега, се ослушват...А те са подложени на същото.Тоя копелдак трябва да го изгонят от училището незабавно!
Aнонимен
на 23.12.2006 г.
0
 
 
Malkiq ne narushava zakona,a daskala - da!Drug e vaprosa 4e malkiq e palen bokluk.
Aнонимен
на 23.12.2006 г.
Aнонимен
на 22.12.2006 г.
0
 
 
На това аз му викам ЦИГАНИЗАЦИЯ на нацията...тя върви , както в буквалния смисъл , така и в преносния що сеотнася до младото поколение българи!
ПЕШО
на 22.12.2006 г.
0
 
 
Даскал не е обидна дума. Поне аз не я възприемам обидно. Дори звучи авторитетно, когато вложим възрожденското разбиране за даскал. Лошото е че подобни ученици са продукт на днешната учителската незаинтересованост за възпитанието на учениците. Днешните учители смятат, че задачата им е да изпеят урока и да си отидат, без да се интересуват от това какви ученици растат в класната стая и какви хора стават. Учителя трябва да формира личности с възпитание и гражданско поведение. От мненията, които подкрепят учителя упражнил насилие над ученика си личи, че този случай активно е включил в дискусията тук доста учители. Тия обяснения от рода на това, че сам паднал са за пред разследващите органи, но не и на нас тия. Ако тези, които поощряват учителя с това, че трябвало да "счупи главата" на ученика, да изпратят своето дете и на него, ако някой му счупи главата някой учител психопат, тогава ще ги питам какво ще кажат. Лошото поведение в училището няма място нито от страна на учениците, нито от страна на учителите.
Aнонимен
на 22.12.2006 г.
0
 
 
Абе нацията след 15-20 гадини ще бъде само изроди и мангали...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лига Европа 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: