Деца от Пловдив заминават за Италия по програма ''Младеж'' на ЕС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:47 / 16.03.2005
1219
Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите, в сътрудничество с Общински младежки съвет – Пловдив, организира младежки обмен по програма ''Младеж” на Европейския съюз, съобщиха от общината. Обменът ще се състои от 23-ти до 29-ти март 2005 г. в гр. Пачентро – Италия (малък туристически град на 150 км от Рим). Участници в обмена са 15 деца от Италия и 12 деца от Езикова гимназия "Иван Вазов” – Пловдив. В програмата на обмена са включени презентация на България и Пловдив, където децата са подготвили българска фолклорна музика, представяне на български народни носии, филми за нашата страна и Пловдив. Децата ще представят страната и града ни на английски и на италиански език.
Италианските деца са подготвили разходка в Рим, представяне на местните традиции, яздене на кон и други интересни дейности.
Цел на обмена е българските и италианските деца да бъдат заедно в продължение на 8 дни да представят страните си, да се опознаят, да докажат че Европа е нашият общ дом, където ние всички можем да живеем заедно. Обмена се финансира от Национална агенция на програма „Младеж” към Министерство на младежта и спорта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).