Дейността на "Лунното посолство" е напълно законна, според директора му Костадин Станчев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
07:00 / 01.04.2006
3965
Офисът на “Лунното посолство” се намира в Пловдив и всеки може директно да си купи имоти на Луната, Марс, Венера и останалите планети от Слънчевата система. Въпреки че работи само от седмица, директорът Костадин Станчев вече е реализирал повече от 50 сделки с лунна територия. Във връзка с публикации в медиите за така нареченото “Лунно посолство” и въпросителните около неговата законност.

Костадин Станчев заяви, че “дейността на посолството е напълно законна”. “Аз съм платил лицензионната такса за да представлявам централата на фирмата от САЩ в България. Това е представителство на фирмата "Лунно посолство" на американеца Денис Хоуп, който търгува с космически имоти вече близо 26 години”, поясни Костадин Станчев.
По думите му – в Договора за космическото пространство на ООН е написано, че никое правителство не може да притежава извънземен имот. Никъде в документа обаче не е упоменато, че това е забранено за физически и юридически лица. Така през 1980 г. Денис Хоуп изявява правото си на собственост върху Луната и планетите от Слънчевата система. ООН, САЩ и тогавашният СССР са били уведомени за този акт. Тъй като в определения от закона срок те не предявяват никакви претенции, Лунното посолство започва да работи съвсем законно, каза още Костадин Станчев. Информацията е на Агенция "Фокус"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).