Дело срещу убиец, заклал бременна жена, отново влиза в съда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:06 / 12.09.2004
1013
Утре Пловдивският окръжен съд ще гледа на открито заседания делото срещу Красимир И., обвинен по чл.116, ал.1, т.9 и т.6 от Наказателния кодекс затова, че предумишлено, с особена жестокост е убил бременна жена.
Трагедията се разиграва на 28.01.2001г. сутринта пред жилищен блок в "Тракия", където живее бившата съпруга на Красимир Пенка Стоянова, на 38 години. Докато жената излизала от асансьорната кабина, Йотов я разсякъл с 19 удара с нож. Окървавеното тяло на бременната в седмия месец жена било открито от 17-годишната им дъщеря минути след трагедията. Момичето повикало на помощ съседите, но докато дойдат екипите на Спешна помощ, майката издъхнала. Близки на фамилията разказват, че преди развода Красимир и Пенка живеели в непрестанни скандали. След като се разделили, бившият съпруг изпотрошил апартамента, а обзавеждането изхвърлил от балкона и после го запалил. С Пенка останали да живеят двете им дъщери. Малко след развода Красимир заминал за Южна Африка, но наскоро бил екстрадиран. Пенка била безработна, но помагала в заведението на брат си в Скутаре и успявала да се грижи за бившата си свекърва в Ягодово. Криминалисти предполагат, че екссъпругът не е приел отношенията на бившата си жена с друг мъж. Тя имала сериозна връзка и след 2 месеца двамата с приятеля й чакали бебе.
След убийството Красимир изпил течност, съдържаща селскостопанска отрова и семена от татул, но лекарите успяват да го спасят. Потресени от случилото се близки на семейството го обвиняват в симулация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).