Делото срещу Пеньо Мангъров се прехвърля в Софийския градски съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:48 / 16.07.2010
1934
На вчерашното съдебно заседание относно искането за изменение на мярката на Пеньо Мангъров Пловдиският апелативен съд прецени, че компетентен да се произнесе по този въпрос е Софийски градски съд, поради което искането за изменението на мярката ще бъде разгледано именно там. Това стана, след като защитата повдигна въпроса относно компетентността на съда, който може да де произнесе за мярката за неоклониение.

Пловдивският апелативен съд прие следното: По повдигнатия от защитата въпрос относно компетентността на съда, болшинството от настоящия съдебен състав счита за "съответен" първоинстанционен съд - Софийски градски съд.

Анализът на действащия в момента процесуален закон в контекста на данните по делото, респ. обвинението, сочещи за място на извършване на деянието - Прага, съучастие наред с обвиняемия Мангъров и на чужденци, дава основание за извод, че в случая местно компетентния съд, който да разгледа и се произнесе по мярката за неотклонение на обвиняемия Мангъров е Софийски градски съд, на който следва да се изпрати делото по компетентност, след отмяна на първоинстанционното решение на Пловдивски окръжен съд, с което на Мангъров беше отказана промяна на мярката за неотклонение.

Определението беше подписано с особено мнение на председателстващия състава съдия Христо Белев, който смята, че компетентен да се произнесе по жалбата, е именно сезираният Пловдивски окръжен съд, чийто съдебен акт се контролира и в рамките на който се произнася Пловдивския апелативен съд. Определението на съда е окончателно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
30.07.2010 Обвинен за убийства в Прага застава пред съда за хулиганство
16.07.2010 Отложиха бързото производство срещу Чешкия за края на месеца
16.07.2010 Гледат бързото производство за хулиганство срещу Чешкия
15.07.2010 Осъден за поръчково убийство в Чехия иска да бъде пуснат от затвора
16.04.2010 Разследвания за убийство Мангъров остава в ареста
16.04.2010 Заподозрян като наемен убиец не иска да чака в ареста развоя по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Томи Бозвелиев е загиналият шофьор от жестоката катастрофа в Плов...
Мъж събори с ритник камера на КАТ в Пловдив
Три великолепни същества се родиха в Природонаучния музей
Производител от Пловдивско: Толкова лоша година като тази не е им...
В Пловдив избират новия шеф на БЛС
Районните кметства в Пловдив търсят служители, обявили са и какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).