ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Делото срещу обвинената в корупция общинарка щяло да бъде смачкано, смята съпругът й юрист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:45 / 01.04.2009Коментари (1)4662
© Plovdiv24.bg
Съпругът на Василка Коста Костов: Рано или късно нещата ще излязат наяве. Тогава ще си събера лихвите
Коста Костов: Делото срещу съпругата ми ще бъде смачкано
Жалбата срещу кметската заповед за временно отстраняване от работа на директора на ГРАО Василка Костова бе разгледана днес от Административния съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Костова бе арестувана на 10 март заедно с шофьора на кмета Саркис Москофян и бившия вече управител на консорциум "Екологичен завод" Трифон Мишовски и обвинена в опит за измама. Според Районна прокуратура тя била съдействала на потърпевшия Асен Костов да му се предвижи отлежала няколко години преписка за прекратяване на съсобственост с общината, а после другите обвиняеми му поискали за това първо 5 000 лв., а после свалили на 3000 лв., като го заплашвали.

След прекараните 72 часа в ареста, на Костова бе наложена по-лека мярка за неотклонение - 1000 лв. парична гаранция. На 11 март в ареста тя е получила заповедта на Славчо Атанасов за временното й отстраняване от работа. Веднага след освобождаването си е подала жалба до кмета, с която настоява той да отмени издадената заповед. Жалби подава и в Окръжна прокуратура, и в Административния съд. От този момент всеки ден тя отива до общината, без да бъде допусната до работното си място. Самият акт на обжалване на кметската заповед е спрял нейното действие.

"Измамата, в която я обвиняват, не е свързана с качеството й на длъжностно лице. Нима всички, обвинени в измама, трябва да бъдат изхвърлени от работа", пледира в съда днес нейният съпруг и адвокат Коста Костов. Защитата на общината настоя заповедта да не бъде отменяна, защото именно длъжността на Костова й е дала възможност за достъп до преписката, за която е оказала съдействие. Отхвърлено беше искането на жалбоподателката да бъдат разпитани кмета Славчо Атанасов, шефа на правния отдел в общината Савина Петкова, наблюдаващия прокурор Атанас Янков и следователя от сектор "Борба с организираната престъпност" Пламен Георгиев. До месец съдът ще се произнесе дали ще възстанови Василка Костова на работа. Постановлението му може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Костов не е сигурен дали ще обжалва, ако резултатът е негативен. Каквото и да е решението, то ще осигури защита на съпругата му срещу дисциплинарно уволнение от работа.

"В България презумпцията за невинност сякаш остана само на книга. Обвинен не означава осъден. С включването на съпругата ми в това съшито с бели конци престъпление сякаш се целеше да стане политически скандал. Не ми е ясно срещу кого точно е този удар, но просто трябваше три-четири дни да гърми цяла България, да се събужда и да си ляга с това к
© Plovdiv24.bg
Василка Костова по време на днешното заседание в Административния съд
олосално престъпление. Човек да беше убила Василка, такава дандания надали щеше да има", коментира Костов пред репортер на Plovdiv24.bg.

Обвинителен акт според него нямало да има поне две-три години и това дело щяло да бъде спряно и смачкано или поне да се влачи дълго, дълго. "Рано или късно нещата ще излязат наяве. Когато мине всичко и гражданите на Пловдив разберат, че тя е несправедливо обвинена, тогава, според закона, ще си събера лихвите от това, което си позволиха да направят със съпругата ми", категоричен е Коста Костов.

Като полицай в икономическа полиция той смята, че полицията и прокуратурата трябва да разследват, а не да създават престъпления инвитро, каквото щяло да се окаже това, в което била набедена неговата съпруга. "Самият този господин - хипотетичният измамен, заяви в телевизионно интервю: "Госпожа Костова никога не е искала пари, а ми каза: това ми е работата". Получи се така в този град, че който си върши работата, го привличат под наказателна отговорност", е мнението на Костов. Взел си е неплатен отпуск, за да защитава съпругата си и тъй като работата му е свързана с чести посещения в прокуратурата, да изключи всякакви възможности за манипулации на тема "Гарван гарвану око не вади".


Още по темата: общо новини по темата: 33
15.06.2015 »
09.12.2010 »
04.05.2010 »
03.05.2010 »
29.01.2010 »
16.12.2009 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тандемът измамници в затвора! Камо ли да припарят някога до отговорни постове и функции.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: