Денят на авиацията и космонавтиката беше отбелязан в Граф Игнатиево и Крумово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:45 / 13.04.2005
1190
С тържествен военен ритуал вчера в Музея на авиацията край 24-а вертолетна авиобаза "Крумово" ВВС на БА отбелязаха Международния ден на авиацията и космонавтиката. Тържественият строй прие началникът на Главния щаб на ВВС ген. Димитър Георгиев. В кратко слово той припомни по-важните моменти от историята на българската военна авиация и вписването на България в семейството на космическите държави. Честването завърши с отдаване на почит и полагане на цветя пред паметниците на загиналите български летци. На тържеството присъства и съветникът на върховния главнокомандващ по военната сигурност генерал Михо Михов.
Музеят на авиацията край Пловдив е единственият в страната и е създаден през 1991 г.
По-рано прези деня в авиобаза Граф Игнатиево тържествено беше отбелязана 80-годишнината на от рождението на големия български авиатор и военен деец генерал-полковник Симеон Симеонов.
Пред журналисти ген. Георгиев съобщи, че са готови и одобрени документите за възстановяване на вертолетите Ми-24 и Ми-17 в заводите "Георги Бенковски" и "Летец" на ТЕРЕМ-ЕАД. До края на седмицата се очаква решението на министъра на отбраната. Ген. Георгиев каза също, че на 24 април съвместна група с представители на ВВС, на министерствата на отбраната, финансите и икономиката, както и представители на дуги държави, ще започне работа по избор на нов многоцелеви изтребител. Вече една година с участието на авиобазата в Граф Игнатиево се разработват програмите и методиката за избора на този самолет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).