Десислава Желязкова инспектира реконструкцията на микрорайон в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:20 / 08.11.2012
2416
Реконструкцията на микрорайона в карето между улиците "София", "Дрян", "Гергана" и "Солунска" в район "Западен" върви по предвидените планове. Това констатира кметът на района Десислава Желязкова на поредната си проверка. Техническият ръководител на строежа увери Желязкова, че предвид темпото на работа обектът може да се открие в предвидения срок - в началото на декември 2012 година.

Успешно са положени всички подземни комуникации, в това число и ВиК мрежата, в момента се полагат подземните пластовете на уличната настилка, предстои асфалтирането и изграждането на тротоарите. Реконструкцията даде възможност и ще бъдат осигурени максимален брой паркоместа за МПС, предвид намиращите се в района обществени заведения - ДКЦ-4, Детска градина и детска млечна кухня.

Първата копка на обекта бе направена от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на района Десислава Желязкова на 3 октомври 2012 година. Проектът предвижда цялостно обновяване на терена, оформяне на градинките и озеленяването им, изграждане на възможно най-много паркоместа, без това да е за сметка на зеленината.

За първия етап от обновяването на микрорайона са осигурени около 200 000 лева от бюджета на община Пловдив. Реконструкцията ще продължи поетапно и през следващата година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).