ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Детска площадка в Пловдив - параван за източване на държавни пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:54 / 19.11.2004Коментари (0)1656
Поредният царски депутат, намерил заобиколен начин да се включи в кандидатстването за прословутите демонстрационни проекти на правителството е пловдивският избраник Димитър Пейчев. Той се е включил в надпреварата за финансиране чрез сътрудничката си Нели Георгиева Благоева, алармира в-к "Монитор". В статия под заглавие "Сътрудничка на жълт депутат точи държавни пари", публикувана на първа страница в днешния брой на изданието четем:
"Оглавяваната от младата дама фондация "Надежда в аванс" е получила пари за три проекта в Града под тепетата - за изграждане на две детски площадки, които сега срещат съпротива и критика дори от колегите на Пейчев. Благоева, която според пловдивски депутати е и секретар на НДСВ клуб в район Южен спечелила демонстрационен проект и за ремонт на фасада на училище. Самият Пейчев не отрече, че сътрудничката му е регистрирала организация. "Щом казвате, значи трябва да е вярно. Но аз трябва ли да знам?", беше първоначалната му реакция. След това той обясни, че е информиран за намерението на помощничката си, но не знаел подробности и щял да провери как точно стоят нещата.
Самата фондация се оказа фантомна. Тя е регистрирана в Софийски градски съд на 31 май, 2004 г. Като седалище е посочен бл. 185, ет.10 на столичния кв. "Дружба" 1, но там живее семейство, което не е чувало нищо за "Надежда в аванс", нито за началничката й.
Във вторник в тесен кръг е била открита първата детска площадка зад блока на пловдивския бул. "Дунав", изпълнена от фирма "Димат - Донка Петрова" ЕТ. Тя се простира на 30 квадрата и според живеещите наоколо е "безумна". За нея строителната фирма иска 7 453 лв. На площадката са поставени 4 стари ръбести катерушки и люлка, оградени от стари винкели и арматура. Местните се тюхкат, че зад ограждението се е оказал и лостът, на който си тупат килимите. Жълта табела, забита с пирон в короната на орехово дърво, удостоверява, че обектът е по правителствената програма "Да разкрасим нашите населени места". Кметицата на район "Северен" Даниела Желязкова се възмути от творението и заяви, че според нея съоръженията са отмъкнати от други детски площадки. С откраднати стари катерушки някой ще прибере 10 000 лв., отсече тя. Нямаме никакви контакти с изпълнителя, каза пък секретарят на кметството Маргарита Хаджигаева. Районната администрация не била информирана за проекта, никой не е искал и становището на експертите за изграждането на площадката.
Пловдивската община няма никаква информация за сдружението, но пък справка в областната администрация показа, че то е спечелило и проекти за ремонт на фасадата на училище "Кирил Нектариев" в район "Източен" и за изграждане на детска площадка между блокове 250 и 251 на ул. "Лотос". Стойността на първия проект е 14 958 лева, а на втория - 5 795 лева. Парите трябва да бъдат усвоени до 15 декември. Директорът на начално училище "Кирил Нектариев" Борислав Шушнев научи от "Монитор", че сградата ще бъде боядисана с пари от правителството. Той не е имал контакти със сдружение "Надежда в аванс".. Главният инженер на кметството Юлий Иванов също не знаеше нищо по темата. От "Надежда в аванс" се свързаха с нас чрез общи познати, които не искам да назова, обясни кметицата на район "Източен" Красимира Миткова. Тя заяви, че лично е ангажирана с изпълнението на двата проекта. Според нея обаче имало още три програми за ремонт на спортни площадки, но никой не е искал мнението на кметските експерти. От областната управа в Пловдив, която би трябвало да контролира усвояването на парите и изпълнението на демонстрационните проекти, също не можаха да посочат координати на сдружение "Надежда в аванс".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Арестуваха певицата Диона
Борба за влияние в Близкия Изток
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: