Димитър Цонев: Разполагаме с достоверен превод на казаното от Кадафи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:40 / 25.03.2005
640
Министерството на външните работи разполага с достоверен превод на казаното от либийския ръководител Моамар Кадафи на 23 март по време на 17-та Среща на високо равнище на Арабската лига в Алжир, съобщи пред журналисти в Пловдив говорителят на правителството Димитър Цонев. Потвърждава се новината, че онази клетва, онова изречение, от което изтръпна цялото българско общество, не присъстват в този текст, коментира говорителят. Преводът е направен от трима арабисти от Триполи, независимо един от друг. Текстът до голяма степен съвпада с тиражирания вчера превод от българските арабисти, допълни Цонев. На въпрос трябва ли България да излезе с официално становище по повод изказването на либийския лидер, Цонев отговори, че не е необходимо да има такава позиция преди заседанието на ВКС на Джамахирията на 29 март.
Правителственият говорител беше днес в Пловдив за участие в семинар на тема "Договорът за присъединяване на България към Европейския съюз - съдържание и процедури". Лектор на форума беше Елисавета Симеонова, главен експерт в дирекция "Европейска интеграция" в Министерството на външните работи. Участваха също директорът на Правителствената информационна служба Цветелина Узунова, пресаташета на министри и областни управители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).