Димитър Джевизов, БСП: Не мога да остана безучастен, моите съграждани живеят на ръба на пропастта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:07 / 27.10.2023
2073
Димитър Джевизов е кандит за кмет на район "Източен“, гр. Пловдив от коалиция "БСП за България“ с №1 в интегралната бюлетина и кандидат за общински съветник с преференция 115

Димитър Джевизов е утвърдена личност с предприемачески дух и съществременно с грижа за хората. Роден е през 1965 г. в гр. Пловдив, възпитаник на ОУ "П. Славейков“ кв. Столипиново. Завършил средно специално образование в СПТУ “Малчика“. Продължава образованието си в Института по икономика и администрация. Семеен, многодетен баща с 4 деца. Поддържа лявата идея и през годините е бил в листата за общински съветници на БСП в Пловдив

- Г-н Джевизов, какво Ви мотивира за да се включите в предизборната надпревара за района?

- Познавам хората от там лично. Запознат съм с проблемите им. Аз съм един от милионите излъгани. През годините много политици забогатяха, използвайки нашия глас, предадоха доверието ни и изградиха щастието си на гърба на нашето нещастие.

Не мога да остана повече безучастен, гледайки как моите съграждани, деца, внуци, приятели, съседи живеят такъв живот – на ръба на пропастта. Крайно време е вече всички да сме равни! Готов съм да променя тази грозна действителност.

Ще се боря да покажем на Европа и света, че ние сме хора достойни да се развиват и да живеят по-добър живот.

- Значи сте един от малкото кандидати на тези местни избори за район "Източен“, които действително живеят в него?

- Да. На 58 години съм. Познавам хората там. Много от тях лично, както и те мен, тъй като съм бил 33 години собственик на дискотека-първата и единствена в района. Участвал съм в решаването на почти всички проблеми в нашия район. Например, проблемът с режима на тока по времето на кмета на голяма община д-р Иван Чомаков. Създадохме Инициативен комитет и поетапно се реши, поставиха се нови електромери на почти всички абонати. Казвам "почти“, защото все още има абонати без електромери. Това трябва да се реши!

- Може ли да опишете границите на района?

- На запад – с бул. "Източен“, на север – с река Марица, на изток – с бул. “Цариградско шосе и бул. “Освобождение“, а на юг – с бул. “Санкт Петербург“. Територията, която обхваща е 6.34 кв. км.

Според регистрите, броят на населението към момента, по постоянен адрес, е 61 149 жители.

Мога да изредя и кварталите, познавам ги в детайли - нещо, което съм сигурен, че малцина от останалите кандидати знаят. Район "Източен“ е съставен от: кв.“Изгрев“, “Дружба“, модерните Първа и Втора Каменица, “Чайка“, “Ландос“, "Първа градска част“, кв.“Гладно поле“, има и две зони - Многофункционална зона "Изток“ и Източна индустриална зона.

- Смятате ли, че районните кметове трябва да разполагат със самостоятелни бюджети?

- Да.

- Кой според Вас е най-наболелият проблем в района и как ще се справите с него?

- Проблемите са много. Като започнете от образованието, минете през чистотата, инфраструктурата, незаконното строителство и стигнете до социална политика и здравеопазването. Те могат да се решат със системна работа и организация, със създаване на екипи по места, които ще бъдат координирани от Районен съвет по етническите и демографските въпроси. Всичко това ще бъде разписано подробно в управленска програма, с ангажименти и на общината, с подреждане на приоритетите и промяна на модела на управление.

- Три неща, които харесвате в района си и три, с които е трудно да се примирите?

- Освен географското му разположение, район "Източен“ е колоритен със своята специфика – с различните етноси, които съжителстват мирно. Харесвам народопсихологията на всички тях.

Трудно ми е да се примиря с ранното отпадане на децата от училище, със състоянието на чистотата в района и скритата дискриминация, която прозира на моменти.

- Защо хората да гласуват за Вас?

- Заради всичко, казано до тук. Имам подкрепата на БСП и заедно може да направим района едно по-добро място за живеене. За да има #Повече за Пловдив гласувайте с бюлетина №1 на 29 октомври.

Димитър Джевизов е кандит за кмет на район "Източен“ и кандидат за общински съветник от коалиция "БСП за България“, номер 1 в интегралната бюлетина и лична преференция 115.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).