Димо Гяуров: Не държим на министерски кресла, искаме ясна политика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:32 / 07.07.2009
1970
„Брадвата отнесе главата на Станишев", коментира изборните резултати бъдещият пловдивски депутат на Синята коалация Димо Гяуров, правейки аналогия със станалия образец за черен пиар видеоклип, на пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На разум и конструктивност се надява Гяуров при предстоящите разговори с ГЕРБ. „Ние няма да поставяме условия. Нито ще настояваме за министри. За нас е важно да има  ясна политика, която да постигне конкретните цели, които сме заявили пред българското общество", подчерта той.

Според него голяма част от дясномислещите хора този път са дали гласа си за ГЕРБ поради естествената нагласа да гласуват „на сигурно" за промяната. Въпреки това, постигнатото в Пловдив приема за успех. 

"Гордеем се, че Синята коалиция не купува гласове. Имаме самочувствието да кажем, че за нас са гласували точно толкова хора, колкото сме получили като резултат", обясни Гяуров.

"Според изборния резултат Синята коалиция вече е третата политическа сила в Пловдив. Имаме повече гласове от ВМРО, от РЗС, Лидер, ДПС, Атака, НДСВ. Това е, защото сме заедно. Време е отсега да мислим за следващите местни избори", смята Спас Гърневски

"Въпреки силната кампания, която кметът направи за своите съпартийци от ВМРО, партията му беше наказана от избирателите, защото  подмени вота им, вкарвайки БСП във властта", убеден е Николай Караиванов

С приемането на избирателен кодекс  трябва според Гяуров да започне Народното събрание. Лично той е застъпник на електронното гласуване. Недопустимо било да продължи мултиплицирането на турското гласуване. 

"Нормално ли е в Турция да има 140 секции - колкото в целия останал свят, а на места в Западна Европа хората да се редят на километрични опашки, за да упражнят правото си на глас?" - риторично попита синият депутат.

 



Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).