ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Директорът на Панаира призовава пловдивския бизнес за общи действия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 19.08.2007Коментари (0)2704
© Plovdiv24.com
"Да търсим повече възможности за съвместна дейност, за да се ускори развитието на нашия град", призовава местните делови среди изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов.

"Задружните ни усилия могат да го превърнат в зона на интензивен и траен инвеститорски интерес", добави той. Повод за новата инициатива е стартирането на структурните програми на Европейския съюз за България, в които са предвидени 7 милиарда евро.

"Пловдивският бизнес вече има достатъчно мощ и мениджърски опит, за да направи поврат в развитието на града", категоричен е Гергов. Според него допълнително предимство е членството на България в Европейския съюз, което може да осигури финансиране на проекти с ключово значение за бъдещето на втория по големина български град.  Той е водещ в страната по реализиране на публично-частни партньорства - общо 21, като най-голямото е съдружието между държавата, общината и частния инвеститор в Пловдивския панаир.

"Резултатите, които постигнахме до момента там и в смесеното дружество  «Пълдин туринвест», показват, че  формулата е работеща" - заяви Георги Гергов. - Това ми дава основания да смятам, че трябва да се търсят и други форми за общи действия между пловдивски фирми, а също - между тях и общината, за да се разработи потенциалът на Пловдив.

"Още в началото на септември ще направя консултации с колеги бзнесмени и с експерти, за да обмислим  общи действия за раздвижване на водещи сектори като туризма, инфраструктурните проекти, логистиката и благоустрояването на града, добави той. В усвояването на средствата от ЕС водеща роля вече имат общините и бизнесът, от нас зависи да инвестираме добре тези пари", каза Георги Гергов.

Според него част от инициативата би могъл да бъде и един пул за спонсориране на различни обществени начинания. Като пример Гергов посочи изграждането на паметника на хан Крум. За него общината даде терен, 35 000 лв. и осигури дарители, които събраха необходимите 200 000 лева. Половината от тях предостави Гергов в края на месец юни 2006 година.

"Държа да припомня, че съм направил дарението като частно лице, а не като директор на Международен панаир Пловдив" - заяви Гергов.  "Когато дадох парите, още не бях директор на дружеството, а и да бях, нямам право да пренасочвам толкова голяма сума в момент, когато фирмата е ангажирала всички свои ресурси в модернизация на базата и дейността си. Освен това дарението беше за Пловдив, а не заради една или друга фигура" допълни още той.

Според Гергов създаването на общ спонсорски пул ще е полезно за града, защото ще неутрализира съмненията за политически мотиви  в дарителските акции и ще привлече повече средства, с които да се финансират проекти в здравеопазването, образованието, културата и социалните дейности. 

 


 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1369) 47%
Не (1342) 46%
Не мога да преценя (226) 8%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: