Днес е Архангелова задушница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:46 / 06.11.2004
1661
Днес Българската православна църква отбелязва Архангелова задушница - една от трите задушници през годината. Тя винаги е в съботата преди деня на св. Архангел Михаил (08 ноември). Освен на почит към починалите близки, този ден традиционно е посветен и на българските войници и офицери, загинали през войните.
В тази връзка днез пловдивският митрополит Арсений ще отслужи панахида пред паметника на бойните опълченци в Централни гробища. След панахидата ще се извърши и ежегодният военен ритуал от "Специални сили" и духовия оркестър на "Тактическа авиация". Слово ще произнесе началникът на пловдивския гарнизон и командир на оперативните сили бр. ген. Атанас Самандов, след което граждани и организации ще могат да поднесат цветя и венци.
В София панахида ще отслужи патриарх Максим на Централни гробища пред Военния мавзолей - костница, където ще бъде положена след останалите урни с пръст от места, където е пролята българска войнска кръв, и урна с пръст от Кербала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).