Днес е международният ден на детето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:53 / 01.06.2006
940
Днес се чества международния ден на детето. С редица прояви празникът ще бъде отбелязан и в Пловдив. Той ще започне с приветствие на кмета на град Пловдив д-р Иван Чомаков в 10:00 ч. на централния площад в Пловдив.

По традиция днес е прието шофьорите да управляват автомобилите си с включени фарове като символ на загрижеността за децата.

От днес до 15 юни се провежда традиционната акция на полицията "Ваканция" Пазете децата". Целта на акцията е да се повиши вниманието на водачите на ППС в началото на активният летен сезон и през времетраенето на ваканцията на децата и учениците. В тази връзка служителите на РДВР Пловдив и Сектор ПП-КАТ Пловдив ще засилят контрола по спазването на ограниченията на скоростта в районите на училищата, детските градини и невралгични участъци от уличната мрежа. С приоритет ще се следи за превишаване на скоростта в тези участъци, преминаването на червен сигнал на светофара, отнемане на предимството на пешеходци, управлението на МПС от страна на неправоспособни, малолетни и непълнолетни, управлението на мотоциклети и мотопеди от юноши, поставянето на обезопасителни каски и колани, превоз на пътници в каруци, неправилно пресичане на пътното платно на забранени участъци, оборудване на велосипедите и всички други нарушения на ЗДвП.
Задачите на акцията "Ваканция "Пазете децата" е да се създаде нетърпимост към нарушителите да затвърди познанията на децата като участници в движението – велосипедисти, пешеходци, водачи на мотопеди и други средства за придвижване. При осъществяване на контрола над участниците в движението служителите на Сектор ПП-КАТ РДВР Пловдив ще прилагат и превантивни мерки към децата и учениците които нарушават правилата за движение и създават опасност от възникване на тежки катастрофи. При констатиране или опит за нарушаване на правилата за движение от страна на децата- същите ще бъдат предупреждавани, като им се разяснява опасността от възникване на катастрофа в резултат на неправилното им поведение.

Във връзка с провеждането на абитуриентските тържества през месец май 2006 година беше създадена организация за получаване на информация от училищните ръководства за маршрутите и местата на баловете. Изготвиха се и се разпостраниха препоръки към абитуриентите и техните близки свързани с безопасността на движението . Към нарушителите /включително и заснетите /са взети административни мерки. Предстои обобщаване на резултатите за броя извършени нарушения по РПУ и извършителите по време на абитуриентските балове.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).