Днес откриват паметник на ген. Радко Димитриев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:44 / 10.12.2012
1456
Пловдивският инициативен комитет за честване на 100 години от Балканската война съобщава, че тържествено ще бъде открит паметник на генерал лейтенант Радко Димитриев днес от 11.00 ч. в кв. "Гладно поле" (в градинката на едноименната улица пред блок 37-47, в който се помещава ЦДГ "Арлекино").

Предвиден е тържествен войнско-църковен ритуал с участието на Н.В.Пр. Mитрополит Николай, началника на отбраната ген. Симеон Симеонов, началника на Пловдивския гарнизон бриг. ген. Пламен Лилов, председателя на СОСРЗ ген. лейт. Стоян Топалов, областния управител, кмета на община Пловдив Иван Тотев, народни представители, общински съветници и граждани.

Паметникът на прославения български военачалник, генерал лейтенант Радко Димитриев, извоювал блестящи победи в сраженията при Лозенград, Бунархисар и Люлебургас през Балканската война 1912-1913 г., е резултат от доброволна инициатива за набиране на средства. Проектът е изготвен от архитект Дечко Дяков и скулптора Атанас Карадочев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).