ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Днес се открива Инвестиционен форум - Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 05.04.2005Коментари (0)2040
©
Министърът на финансите Милен Велчев ще открие започващия днес в Пловдив международен инвестиционен форум “Регионалните инвестиционни проекти – Европейският път. Перспективи 2007”. За първи път международният форум се провежда извън столицата. Министър Велчев ще говори на откриващата сесия на тема “Стратегическо значение на Южен централен регион и Пловдив за икономическия растеж и европейската интеграция на България”. Участие в нея ще вземат и министърът на икономиката Милко Ковачев, кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков, зам.-министърът на икономиката Саша Андоновски, генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев, изпълнителните директори на ОББ и Биохим банк Христос Кацанис и Д-р Петер Харо.
Програмата на форума продължава с пленарна сесия на тема "Регионално планиране и инвестиционна активност на входа към Европейския съюз" с участници Таня Алтанджиева - заместник-министър на местното самоуправление на Република Македония; Кевин Брадли - директор на Регионална агенция за развитие на Шотландия, който ще говори за възможностите за прилагане на финансиращи програми на Европейския съюз в Южен централен регион; д-р Никола Христович, председател на Съюза на инвеститорите и Румен Генов - председател на Агенцията за регионално икономическо развитие и инвестиции в Кърджали.
В пленарна сесия на тема "Транспортни коридори и логистични центрове" ще участват Чемали Мехази - министър на транспорта и комуникациите на Република Македония; Цветомир Стоянов - изпълнителен директор на K-I Logistics Ltd; инж. Койчо Русев - председател на Национална транспортна камара, който ще говори за характеристиките , възможностите и тенденциите за развитие на транспортния отрасъл и проф. Филип Тодоров от катедра „Логистика” в Университет за национално и световно стопанство. Темата на неговия доклад е "Подходи за географско планиране на логистични центрове в Република България”.
''Пазар на недвижими имоти – състояние и тенденции'' е сесия, в която ще участва Дилян Панев - изпълнителен директор на АКТИВ ПРОПЪРТИС АДСИЦ. Той ще говори на тема "Дружествата със специална инвестиционна цел- инструмент за инвестиране в недвижими имоти". Участват също Георги Киров - старши консултант, "Стратегически консултации”, Colliers International и Христо Бойков, управител, В&Н.
В последната пленарна сесия за деня ще участват Атанас Славов, заместник-кмет на Община Пловдив по икономика, европейска интеграция, териториално устройство и екология; Божидар Данев, председател на Българска стопанска камара – "Клъстърният подход в регионалното развитие"; Йордан Радев, изпълнителен директор на Пловдивския панаир и инж. Бисер Татаров от Асоциацията за трансфер на технологии. Темата на тази сесия е "Зони за ускорено икономическо развитие и клъстъри. Състояние и перспективи."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Първа лига, сезон 2024/2025
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: