"Дни на медицинската наука" организира МУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:55 / 05.11.2012
1089
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Медицински университет - Пловдив и тази година организира "Дни на медицинската наука". Повече от петнадесет години този форум има своето достойно място в научния календар на университета. "Дните" ще се проведат от днес до 8 ноември в Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив и Аула магна на Факултета по дентална медицина. 

Отриването ще бъде днес от 11.00 ч. в аудитория VІІ. В проявите на Дните на медицинската наука са включени: пленарна лекция на доц. д-р Георги Байчев, дм -ВМА, гр. София; лекционен семинар от ректора на Медицински университет - Пловдив проф. д-р Стефан Костянев, дмн, на тема "Презентацията - начин на употреба"; представяне на резултати от научни проекти с участието на студенти, докторанти, млади учени и преподаватели. 

В рамките на форума ще се представи и Библиотечно-информационния център към университета. с изложбата "Нови книги в библиотечния фонд" - българска и чуждестранна литература по медицина, дентална медицина, фармация и здравеопазване. На участниците в Дните на медицинската наука ще бъде предоставена нова научна информация и приложения в базите данни ScienceDirect и SCOPUS по абонамент на МОМН както и електронната платформа за търсене и обработка на научна информация Web of Science . На 8 ноември в Аула магна Факултетът по дентална медицина ще проведе своя научна сесия. Началото е в 9.00 часа и ще започне с лекционен семинар. 

В следобедната пленарна сесия ще участват Проф. д-р Ал. Перегудов, дмн, от катедра "Болнична ортопедична стоматология" на Московския Медико-стоматологичен институт "А. И. Евдокимова и д-р О. Маленкина, кмн, научен сътрудник в Катедра "Болнична Ортопедична Стоматология" на Московския Медико-Стоматологичен Институт "А. И. Евдокимова".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).