ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Дни на медицинската наука" в МУ Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:37 / 11.10.2013Коментари (0)1022
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Повече от 150 ще бъдат регистрираните участници в проявите на станалите вече традиционни "Дни на медицинската наука" в Медицински университет - Пловдив. Форумът ще бъдe открит с пленарна лекция на тема: "Приложение на молекулярната диагностика в хематологията" от д-р Ричард Качмарски, експерт хематолог в болница Hillingdon в Лондон, хоноруван старши лектор в Imperial College и клиничен директор на Западнолондонската мрежа за проучвания при рак. 

Професорът е на научния форум и със съдействието на "Ес Джи Пи Био Дайнамикс" ООД. Модератор ще бъде проф. д-р Виктория Сарафян, дм, дмн - заместник-ректор по научната дейност при МУ - Пловдив. Събитието е на 14 октомври /понеделник/ с начало 13.30 ч. в аудитория № 7 в сградата към катедра "Патологична физиология" на висшето училище.

В рамките на форума ще бъдат проведени две проектни сесии за студенти, докторанти, млади учени и преподаватели. На тях ще бъдат представени резултати от реализирани научни проекти в областта на медицината, фармацията, управлението на здравеопазването и др. Организаторите очакват те да активират стремеж към нови знания и желание за успешно осъществяване на научно-изследователски модели и проекти.
 
В дните на Библиотечно-информационния център в пространството на централната библиотека на бул. "Пещерско шосе" №66, филиалната библиотека - ФДМ на бул. "Христо Ботев" № 3 и филиалната библиотека - МК на бул. "Братя Бъкстон" № 120 ще бъде представена експозиция с нова българска и чуждестранна литература по медицина, дентална медицина, фармация и здравеопазване. 

На 17 октомври /четвъртък/ от 13.00 ч. във втора аудитория на Аудиторния комплекс Библиотечно-информационният център ще се представи и с темата: "Улеснете научната си дейност с базите данни Science Direct и Scopus. Качествeна пълнотекстова и наукометрична информация от Elsevier". Лектор ще бъде Тошка Борисова - обучител за базата данни Science Direct и Scopus.

На 18 октомври /петък/ ще започне и научната сесия на Факултета по дентална медицина. Началото й ще бъде в 10.00 ч. в Аула "Магна" с доклади върху научните трудове и идеите на проф. В. Ю. Курляндски. Ще бъдат коментирани и съвременните методи за зъболечение и профилактика. С орални презентации ще участват изтъкнати стоматолози от Русия, а българските им колеги ще представят резултати от завършени научни проекти по дентална медицина.

От очакваните с голям интерес събитията в "Дни на медицинската наука" ще бъде и пленарната лекция на японския профeсор Йошихиса Накано от университета в Осака. Професорът е в България по инициатива на Факултета по обществено здраве към МУ - Пловдив. 

Той ще изнесе лекция на тема: "Значение на пробиотиците и другите биофункционални вещества върху човешката физиология и здраве" и ще представи японския опит. Неговата лекция ще започне от 13.00 ч. на 18 октомври /петък/ в аудитория № 4 на Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1111) 54%
Не (796) 39%
Не мога да преценя (132) 6%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: