До 25 януари ще заработят близо 2500 пункта за продажба на винетки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:09 / 14.01.2005
829
Винетки ще се продават в 2487 пункта на територията на цялата страна. От тях 49 са пунктовете на Агенция “Пътища”, 1300 – на “Български пощи” ЕАД и 1138 на “ДЗИ Транс”. Пунктовете трябва да бъдат заредени и да започнат продажбите не по-късно от 25 януари тази година. Това е заложено договорите, подписани днес с "Български пощи" и "ДЗИ-Транс", съобщиха от Агенция "Пътища".
Във всички пунктове ще се продават годишни, месечни и седмични винетки за трите категории превозни средства.
Годишните винетки са за периода 1 януари на съответната година до 31 януари на следващата година, т.е. 13 месеца. За 2005 г. годишната винетка важи за периода от 1 януари 2005 г. до 31 януари 2006 г.
Месечната винетка е с валидност от един календарен месец, считано от датата на издаването й, а седмична - 7 дни от датата на издаването й.
Винетни такси не се заплащат за местни пътища, за уличната мрежа, за околовръстни и обходни пътища на населени места, за участъци от републиканските пътища, минаващи през населени места.
Освободени от винетки са превозните средства на националната полиция, противопожарната охрана и неотложната медицинска помощ с постоянно фиксирани сини или червени светлини и звуков сигнал, мотори и мотопеди и автомобили, собственост на лица с инвалидност от І до ІІІ категория за един лек автомобил с обем на двигателя до 1800 куб. см. /100 к.с./.
Припомняме, че до 6 февруари полицията няма да налага глоби за липса на винетни стикери.
Списъци на пунктовете за продажба на винетки и на републиканските пътища, по които ще се събира винетна такса, могат да бъдат открити на интернет страницата на МРРБ - http://www.mrrb.government.bg/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).