До 5 млн.лв. пести Общината от преминаването на детски градини към алтернативно отопление

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:12 / 30.10.2012
3579
Между 4 и 5 млн.лв. е спестила Община Пловдив, след като голяма част от общинските детски заведения са преминали от течно на друг вид гориво, заяви градоначалникът Иван Тотев в ЦДГ "Мирослава", където даде старт на отоплението на забавачката с газ, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"При отоплението на детска градина с мащабите като тази, за нафта се харчат около 15 000 лв. месечно, а с газифицирането или свързването към Топлофикация това ще излиза поне 3 пъти по-малко", направи сравнение Тотев. 

Според него реализираните икономии от средно 10 000 лв. на месец ще позволят на директорите на забавачките да имат повече средства в делегираните бюджети и да могат да плануват повече дейности.

Намерението на управата на Пловдив е и останалите 20 от общо 65-те общински забавачки постепенно да преминат към алтернативно на нафтата отопление.

"По този начин ще се елиминират и евентуалните кражби на течно гориво", категоричен е още градоначалникът.
 
На събитието присъстваше и кметът на "Централен" Райна Петрова, която поясни, че от утре на газификация преминават ЦДГ "Чучулига" и Детска ясла № 30. Свързвани към Топлофикация пък ще бъдат сградата на районното кметство и намиращата се в непосредствена близост детска градина "Майчина грижа".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).