До дни подновяват поръчката за кино "Космос"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
13:28
596
Обществената поръчка за ремонта на кино "Космос" предстои да бъде подновена до дни. Добрата новина съобщи за Plovdiv24.bg заместник-кметът по култура Пламен Панов.

Гоцеделчевската фирма "Ринекс-М" ЕООД е оттеглила жалбата си и в момента тече 7-дневен срок за влизане в сила на съдебното решение. След това процедурата ще бъде подновена и потенциалните кандидати имат около една седмица, за да подадат оферти, уточни Панов.

Припомняме, че обществената поръчка беше спряна след жалба до КЗК, а после казусът стигна и до ВАС. Миналия четвъртък последната инстация е прекратила делото, след оттеглянето на жалбата и решението е в полза на Община Пловдив. 

Проектът за обновяване на кино "Космос" е на архитектурно студио "Тектоника-Б". В бъдещия културен център ще има зала с 600 места, в която могат да се извършват кинопрожекции, представления на театрални спектакли, концерти. В други две по-малки пространства ще има възможност да се правят презентации и изложби. На първия етаж на сградата ще бъде ситуирано кафене.

За обновяването на сградата и облагородяване на пространството около нея са предвидени максимално 9,9 млн. лв. без ДДС. Община Пловдив кандидатства за държавно финансиране и бяха осигурени 4,4 млн. лева за основния ремонт и превръщането на кино "Космос" в модерен културен център. Средствата трябва да се изразходват в следващите 3 години. Останалата част от сумата ще бъде осигурена или от бюджета на община Пловдив, или от съвместния културен проект с община Габрово, при условие че бъде одобрен.

Виж коментарите (0)

Още по темата (128):
24.08.2024 Грозна гледка в центъра на Пловдив възмути пловдивчани
22.08.2024 Нова жалба за кино "Космос", стигна се до ВАС
04.08.2024 Вижда се краят на жаленето на процедурата за кино "Космос"
06.07.2024 Фирма с един-единствен служител може да спъне ремонта на емблематично кино в Пловдив
29.06.2024 Изтича срокът за приемане на оферти за изпълнител на ремонта на кино
"Космос"
17.05.2024 Обявиха обществената поръчка за ремонта на кино "Космос"
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с кратка информация за трагедията, разтърсила Пловдив
Ученик удари майка си в Пловдив, жената почина, момчето е задържа...
От 150 до 300 лева за билет, ако искате да ги гледате на живо в П...
Борисов: Ще има правителство, когато ГЕРБ има над 80 депутати
Лидерът на ГЕРБ: Обраха ви с по 1 лев за дизела и бензина. 6-7 ми...
Борисов: Дайте да го видим този равноотдалечен премиер


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).