ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
До седмица министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще извърши проверка защо австрийската компания ЕVN , собственик на пловдивското Енерго, не инвестират в изграждането на нова подстанци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:44 / 01.07.2006Коментари (0)1868
Бизнесменът Георги Гергов направи дарение от 100 000 лева за паметника на хан Кубрат в ЖР”Тракия” и подписа заедно с кмета Иван Чомаков учредителния протокол на смесеното дружество между него и общината, чийто уставен капитал е също 100 000 лева. Припомням, че в “Пълдин туринвест” общината ще апортира 14 имота в Стария град, паркинга пред панаира, където ще се изгражда бизнес-център и 19 декара до хотел “Санкт Петербург”. Между двете събития няма нищо общо, каза кметът, получавайки бордерото за 100-те бона. Той подчерта, че дарението е уникално, защото никога градът не е получавал дарение в такъв размер сумата покрива половината от необходимите за паметника средства.

За председател на директорския борд на новоучреденото “Пълдин туринвест”АД бе избран издателят Степан Ерамян, а Георги Гергов стана изпълнителен директор на дружестовото, което бе създадено, за да възроди Стария Пловдив. В съвета на директорите от квотатата на бизнесмена влизат още бившият футболист на “Ботев” Запрян Раков и брат му Никола Раков, а интересите на общината ще се представляват, освен от Ерамян, и от бившият председател на ОбС Красимир Обретенов. Гергов получи мнозинство в борда, след като общинските съветници с гласуване се отказаха от контрола върху собствеността за милиони левове, която общината апортира в смесеното дружество. Първоначално общината и Гергов си поделят акциите на “Пълдин туринвест” в съотношение 75% за градската управа и 25% - за бизнесмена, който обещава да инвестира 16 млн. евро в реконструкция на възрожденските къщи, изграждане на нова галерия в Стария град и търговския център пред панаира.

Да се обяви обществено обсъждане за бъдещото предназначение на къщите в архитектурния резерват, които ще бъдат реставрирани до 2 години, е решил на първото си заседание директорският борд по предложение на Гергов. Информацията е на Дарик радио.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: