Добра новина за Пловдив след днешното заседание на правителството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:05 / 11.09.2024
8255
Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имот - публична държавна собственост, представляващ археологически обект - недвижима културна ценност "Античен стадион на Филипопол" (Римски стадион по плана на ЦГЧ), на община Пловдив, Област Пловдив за срок от 10 години.

Правитеслтвото прие също решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имот - публична държавна собственост, представляващ археологически обект - недвижима културна ценност "Одеон", част от Форумен комплекс на Филипопол, на община Пловдив, Област Пловдив за срок от 10 години.

Дейностите, свързани с опазване на недвижимите културни ценности, както и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват от Регионалния археологически музей - Пловдив, в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство. Отношенията между музея и община Пловдив ще се уредят с договор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Екшън на Околовръстното, маскирани тръшнаха по очи мъж
Двама министри идват в Пловдив днес
Еленков: Гребната база в Пловдив е едно от малкото места в Българ...
Ексклузивно за Plovdiv24.bg прокурор Анчев: Готова е съдебно-меди...
В Пловдивския панаир показват дронове
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).