Доброволци на БМЧК откриват "Шарена работилница"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:50 / 21.03.2013
1129
21 март по света се отбелязва като Ден на борбата за ликвидиране на расовата дискриминация. На тази дата се навършват 51 години от разстрела на 56 мирни демонстранти, протестиращи срещу Апартейда, през 1960 г. в Шарпвил, Република Южна Африка. 6 години по-късно, на 26 октомври 1966 година, 21 март е обявен с резолюция на Общото събрание на ООН. За първи път се отбелязва през 1967 година.
На този ден чрез различни инициативи, мероприятия и информационни кампании се целим обединим различията и да покажем своето толерантно отношение към хората от всички раси.

Дейности на БМЧК - Пловдив

Днес от 16:00 часа доброволците на БМЧК - Пловдив ще открият "Шарена работилница" на площада в Градската градина, където участниците ще имат възможност да се включат в ролева игра и да довършат фразата "Харесва ми да съм различен, защото.....". Ще участват в решаването на кръстословица от 13 думи, която при попълването си ще образува думата толерантност. А всеки познал думичка, като награда ще получи шарено бонбонче - лекарство за стимулиране на толерантността.

Като част от националната информационна кампания "Различията ни сплотяват" всеки желаещ ще бъде заснет с табелка с мотото на кампанията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).