Доброволци от Кока-Кола ХБК с почистваща акция в парк Лаута

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:42 / 15.09.2024
1652
Над 200 декара почистиха служителите на Кока-Кола ХБК България в парк Лаута в Пловдив. Почистването в града под тепетата е част от 17-ото издание на доброволческата инициатива на компанията "Моят зелен град“. Тя се организира в подкрепа на Световния ден за почистване и в партньорство с кампанията на bTV "Да изчистим България заедно“.

Освен в Пловдив, доброволци и партньори на Кока-Кола ХБК България почистиха замърсени площи в близост до водни басейни в още 7 града – София, Варна, Бургас, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград. Сумарно почистената площ възлиза на над 1500 декара в цялата страна, а резултатът - тонове разделно събрани текстилни, пластмасови, хартиени, стъклени и метални отпадъци предадени за рециклиране в партньорство с ЕКОПАК България.

"За 17-а поредна година нашите колеги и партньори припознават грижата за природата като своя кауза и заедно продължаваме да допринасяме за общата ни цел за "Свят без отпадъци“, към която се стремим. Водата е сред най-ценните ресурси за компанията ни. Ето защо сме особено щастливи, че днес фокусът на инициативата ни е върху площите около реки и водни басейни и че продължаваме да повишаваме информираността на нашите потребители относно ползите от разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране“, каза Саша Маркович, генерален директор на Кока-Кола ХБК България, и допълни: "Голяма част от доброволците днес се включиха в почистването с децата си. Като родител, вярвам, че именно с действията си ние възпитаваме бъдещите зелени посланици, които ще се грижат за устойчивото развитие на нашата планета.“

Инициативата "Моят зелен град“ се реализира в подкрепа на глобалните ангажименти на Кока-Кола до 2030 г. да постигне еквивалента на 100% събиране и рециклиране на всяка продадена от компанията бутилка или кен, както и до 2040 г. да се превърне във въглеродно неутрална компания.

Като част от предишните издания на кампанията екипът на Кока-Кола в страната успя да озелени, почисти и облагороди редица местности, горски пространства и паркове. В предходните доброволчески акции те засадиха над 7 декара гори, събраха разделно тонове отпадъци от десетки замърсени точки от картата на България, почистиха над 30 км крайбрежни зони, трансформираха 10 спирки на градския транспорт в София в контейнери за събиране на пластмаса и подкрепиха множество общественополезни инициативи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...
Ето я дружинката, млатила пловдивчанин заради чат с жената на еди...
Специален анализ казва има ли нужда от трета лента на АМ "Тракия"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).