Доц. Георги Паскалев благодарен, че наместо бизнесцентър има нов Стоматологичен факултет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:31 / 14.05.2009
1163
Днешната сесия на общинските съветници се провежда в една от трите представителни зали на изградената върху 15 хиляди кв. метра нова сграда на Стоматологичния факултет, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ректорът на Медицинския университет доц. Георги Паскалев лично благодари на съветниците преди те да започнат деловата си работа за съдействието, което са оказали за мащабното начинание. Той припомни отдалечената вече във времето 1993 година, когато кмет е бил сегашният общински съветник Спас Гърневски и благодарение на многоходови операции сградата на бившия пионерски дворец е била предоставена на Медицинския университет, за да бъде преструктурирана в Стоматологичен факултет.

"Минахме много перипетии - юридически, финансови, политически. Имаше натиск да се откажем от тази сграда и да се изгради бизнесцентър или олимпийски център. Сигурен съм, че общината би спечелила повече като средства, ако тук беше МОЛ, дискотека, кафенета. Убеден съм, че това, което го направихме, го направихме заедно с поколения общински съветници", заяви доц. Паскалев.

На сегашните представители на пловдивчани в местния парламент той благодари за предоставените 1,6 декара, което е позволило оградата да бъде ситуирана на сегашното си място.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).