Договорът за концесия на магистрала ''Тракия'' ще бъде подписан на 21 март, смята Петър Мутафчиев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:18 / 18.03.2005
1408
Договорът за отдаването на магистрала “Тракия” на концесия ще бъде подписан до началото на месец април. За момента от Министерство на регионалното развитие и благоустройството има неофициална информация, че това ще се случи още в понеделник - 21 март. Това заяви Петър Мутафчиев-секретар на ПГ на “Коалиция за България” в предаването “Тази сутрин” на бТВ. Според него сделката е нецелесъобразна, тъй като българските граждани ще плащат с 80% повече разходи, отколкото досега, при движението си по автомагистралата. Освен това държавата участва с готови две трети от магистралата, което означава, че задълженията и разходите на държавата и нейните граждани ще са повече от правата и приходите й, отбеляза пловдивският депутат. Според анализите сега по магистралата минават по 16 000 коли дневно и това би трябвало да гарантира 40 милиона лева приходи за концесионера на година. Засекретените анализи дават и оценка на толтаксите, които ше оскъпят с 20 -25 лева пътуването на българите от София до Варна например. Според анализа на заложената стойност на километър изградена магистрала пък тя би трябвало да е 1 млн., а са заложени 3 млн. Това е опит за кражба, смята Мутафчиев.
Беше посочено също, че документите по спорната сделка са в секретна секция на Народното събрание, което означава, че те не могат да бъдат изнасяни навън и с тях може да се работи само в рамките на парламента.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).