Докладът на общинската комисия за работата на “Еко Глобал” положителен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:02 / 30.01.2007
1220
Вече е готов докладът на комисията, назначена от кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков, за проверка на работата на “Еко Глобал” по изпълнение на договореностите по обществената поръчка за сметосъбирането, сметоизвозването, поддържането на чистотата и зимното поддържане на територията на общината. В него има констатации за всеки от районите на града. Отбелязва се, че графиците на сметовозите се спазват. Отбелязано е, че около съдовете за смет е добре почистено, с малки изключения в районите с малцинствено население, където контейнерите са празни, но около тях има разхвърляни отпадъци. Констатирано е също, че графиците за ръчно почистване на улиците 1-ва, 2-ра и 3-та категории се изпълняват редовно.

Въпреки положителните оценки в доклада, ръководният екип на фирмата продължава работата за подобряване на обслужването на територията на общината, уверяват от “Еко Глобал”. Вече е договорено закупуването на нови съдове за смет и от следващата седмица започва подмяната на повредените контейнери тип “бобър”. По препоръка на община Пловдив започва поетапната подмяна и на съдовете тип “кука” с бобри в квартал Прослав, като същевременно ще се повиши кратността на обслужването им. До края на 2007 г ще бъде подменено 20% от съдовото стопанство на територията на града, съобщават още от “Еко Глобал”.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).