ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Доктора е с чисто съдебно минало, потвърди съдът в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:43 / 16.12.2004Коментари (0)521
Уличаващи Тодоров в “подбуждане” към лъжесвидетелстване са единствено показанията на Милослав Кръстев. Тези показания не могат да се свържат конкретно с обвиненията, хаотични са и нямат опора в останалите доказателства, събрани по делото, посочва в мотивите си за отказ да задържи Доктора Пловдивският районен съд. Освен това пред съда не са представени данни, които да докажат, че Тодоров е личност с висока степен на обществена опасност, която е склонна към извършване на престъпление, се казва още в съобщението на съда. Според представените справки Иван Тодоров е с чисто съдебно минало, не съществуват индикации да се е укривал от правосъдието или органите на досъдебното производство. Освен делото, което в момента се разглежда от Апелативния съд в Пловдив, спрямо него е водено и дело за непредпазливо престъпление по транспорта от 1993 г., но то е спряно с прокурорско постановление.
Припомняме, че Иван Тодоров Доктора беше задържан по обвинение в подбуждане към лъжесвидетелстване от прокуратурата в продължение на 120 часа и от съда бе поискана най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Това се случи, след като по време на съдебното заседание в Апелативния съд по повод 5-годишната присъда за отвличане и грабеж, постановена от Хасковския окръжен съд срещу Доктора, свидетелят Милослав Кръстев заяви, че Тодоров със заплахи го карал да промени показанията си и се похвалил с покровителството на главния прокурор Никола Филчев и пловдивският апелативен прокурор Росен Димов. Междувременно избухна скандал заради предоставена от НСБОП по искане на Пловдивския апелативен съд справка, че службата "не разполага с потвърдени данни за извършени закононарушения от Иван Тодоров - Доктора". Подписалият документа зам.-директор на НСБОП полк. Великов подаде оставка и тя беше приета.
Свидетелят Милослав Кръстев също бе задържан от прокуратурата по обвинение в лъжесвидетелстване и набедяване. Районният съд в Пловдив отказа задържане и за него.
На съдебното заседание вчера Доктора даде показания по собствено желание. По думите му полицаи го посъветвали да не се връща в страната до изборите. Освен това двама служители от НСБОП - кап. Дафин Маламов и полк. Красимир Младенов натискали свиленградския бизнесмен Милослав Кръстев да свидетелства срещу него. Те "държали" Кръстев за превод от 100 хил. долара, на които той не могъл да каже произхода. Името на Маламов се споменава за втори път по време на съдебно заседание в Пловдив, имащо отношение към делата на Доктора. Пред Апелативния съд на 9 декември Тодоров заяви, че въпросният служител на НСБОП е присъствал на огледа на взривения му "Мерцедес" и е взел куфарчето му, в което след това са се появили прословутите яхтени снимки.
Доктора се е ползвал и продължава да се ползва с високи покровителства, заяви вчера пред бТВ бившият министър на вътрешните работи Йордан Соколов. Международният паспорт на Иван Тодоров-Доктора не е отнет, въпреки че той е обявен за контрабандист, допълни депутатът от СДС Йордан Бакалов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Футбол - други
Пребиха жестоко легенда на популярен български клуб
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (639) 55%
Не (427) 37%
Не мога да преценя (101) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: