ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф в документацията на ЗОП-а и пари само до края на 2024 г. може да я спънат
Автор: Данислава Вълкова 18:40 / 07.09.2024Коментари (1)3988
Район “Западен" има мащабен план за реконструкция, рехабилитация и поддръжка на настилки на улици, алеи, междублокови пространства, благоустрояване на терени за открити паркинги, информира на Plovdiv24.bg. В електронния регистър на обществените поръчки е пусната такава с прогнозна стойност 4,2 млн. лв. с ДДС. С тези пари трябва да се направят ремонтите до края на мандата или до 2027 година.

Участъците, които са предмет на ремонт и възстановителни дейности са с изтекъл амортизационен срок и се нуждаят от рехабилитация в границите на района - а именно: жп линия Централна гара Пловдив – Филипово, северният бряг на р. Марица, землищната граница на Пловдив с община "Родопи“, до и по землищната граница между кварталите "Коматево" и "Прослав", жп ареал. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 30 септември. Срокът за изпълнение на поръчката е до 31.12.2027 г. или до достигане на максималната обща стойност на поръчката, в зависимост от това кое от двете събития настъпи първо.

Според документацията избраният изпълнител ще трябва да осъществи следните видове дейности:

- затваряне на повърхностни пукнатини по повърхността на пътната настилка;

- възстановяване носещата способност на пътната основа чрез студено рециклиране;

- полагане на нов износващ пласт (пренастилане);

- пренастилане на настилки с асфалтобетон и други, на пътни платна, алеи, тротоари и други;

- направа на повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени неравности;

- възстановяване на износващия пласт на пътната настилка чрез горещо рециклиране;

- провеждане на периодични оздравителни дейности по конструкцията на пътните принадлежности (еластични огради, парапети на съоръжения, и др.);

- ремонтни и възстановителни работи по конструкцията на пътните съоръжения - поставяне  на бордюри, антипаркинг колчета, пътни знаци.

- благоустрояване на междублокови пространства, благоустрояване на терени за открити паркинги

При подписване на договора с избрания изпълнител, обаче, се уточнява, че финансиране е осигурено за бюджетната/календарната 2024г. в рамките на 160 000 лева, като не е осигурено такова за бюджетните/календарни години 2025г., 2026г. и 2027г.  В този смисъл договорът се явява с отложено изпълнение.

В случай че район “Западен" не осигури финансиране по обществената поръчка за съответната бюджетна/календарна година от изпълнението на договора, всяка от страните по договора може да поиска прекратяването му след изтичане на тримесечен срок
©
от началото на всяка бюджетна/календарна година.

В документацията по поръчката и по-конкретно в указанията вместо район “Западен", обаче, е написана община Перущица ( виж галерията), но подаденият адрес и телефони е на район “Западен". Тази неточност би трябвало да бъде коригирана, за да може обществената поръчка да протече по-нататък.

Обектите, включени в предмета на ЗОП-а - улици, алеи, междублокови пространства, терени за открити паркинги – макар и различни по вид, всички са част от инфраструктура на района. Поради това поръчката не е разделена на обособени позиции, се обяснява в документацията. Като друга причина за неразделяне е, че всички дейности по предмета на обществената поръчка ще бъдат извършвани на едно място -територията на район "Западен“. Също така макар и различни, дейностите в обществената поръчка целят постигането на един резултат – качествена инфраструктура в район "Западен".

Основен мотив за неразделяне на поръчката на отделни обособени позиции е и фактът, че общото състояние на инфраструктурата е различно и има различни нужди от ремонт и в тази връзка е невъзможно да се определи до каква степен в срока на договора ще се приоритизират нуждите и финансовите възможности за извършване на строително-ремонтни работи на определен обект.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тея със средното образование, шивачките и тъпата адвокатка... Нищо няма да направят .. Даже една поръчка няма да направят ... Преписва ли са от Перущица.. тъпи , нагли и упорити са . Една улица име не смениха , препуснаха ги... Уж .. то улици няма , тая Тона ремонти ще прави
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
Природни стихии
Край с хартиените медицински бележки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: