ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Духът на Бавария е в Пловдив с новата бирария "Йегерхоф"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:08 / 23.05.2013Коментари (6)66219
©
В Пловдив, на 25-и май 2013 г., се открива бирария Jägerhof (Йегерхоф), в която ще се продава жива бира. Йегерхоф е първата автентична баварска бирария в града. В превод от немски името й означава "Ловен двор".

Бирата в "Йегерхоф" ще се произвежда съгласно Райнхайтсгебот - Закон за чистота на бирата, създаден през далечната 1516 година, регламентиращ производството и търговията с бира в Бавария. Съгласно този закон, за производството на бира могат да се използват само вода, малц, хмел и мая.

Живата бира ще се произвежда в самото заведение по атрактивен и автентичен начин пред гостите на заведението чрез напълно електрифицирани и оборудвани пивоварни Caspary с 225 годишна история. За качеството на произведената жива бира ще се грижи Кристиан Роланд Щорх - бирен майстор, дошъл специално от Германия.

Целогодишно бирария Jagerhof ще вари 2 основни вида бира: Jagerhof hell (светло) и Jagerhof weiss (бяла, пшенична). В зависимост от сезона ще се предлагат и още бирите Oktoberfest Bier, Kupfer Bier (медна бира), Dunkles Bier (тъмна бира), Dunkles weissbier (тъмна пшенична бира). Сезонната бира ще се сменя периодично и ще се приготвят допълнителни вкусове.

За живата бира

Живата бира е прясна, нестабилизирана бира. Пивните дрожди (бирена мая), отговорни за ферментацията и други процеси при производството, са живи. Затова и бирата се нарича по този начин. Пивните дрожди са изключително полезна хранителна съставка. Живата бира е мътна бира. Това се дължи на наличието на механични примеси - фини частици от малцов шрот, бирена мая и хмел. Живата бира е произведена по обичайната технология, но са спестени механичното пречистване (филтриране) и термичната обработка (пастьоризация). Живата бира се съхранява в специални съдове с възможност за автоматично регулиране на температурата между 0-5°C . Процесите на ферментация се задържат достатъчно, за да може живата бира да се съхранява около 7- 8 седмици.

За бирарията и менюто

Бирарията разполага с над триста места, паркинг и красива градина. Намира сe в началото на ж.к. "Тракия", зад Пени маркет (ул. "Съединение" №4). Работното време е от осем сутринта до един през нощта.

Бирария Йегерхоф предлага както баварска, така и традиционна българска кухня. Има голямо разнообразие от свински, телешки, пилешки и дивечови ястия. Предлагат се и традиционните баварски брецели и кисело зеле. Освен живата бира, в менюто се предлага и всякакъв друг алкохол.

За майстора-пивовар Кристиан Роланд Щорх

За производството на бирата ще се грижи бирен майстор Кристиан Роланд Щорх. Той е работил като бирен майстор в бирария Дьоменс, бил е пръв бирен майстор на "Airbräu" Gasthausbrauerei, работил е при изграждането и пускането в експлоатация на гастропивоварна "Airbraeu". Следвал е във Вайхенщефан и има диплома за бирен майстор. Кристиан Роланд Щорх е женен, с двама сина и три дъщери.

За бирата като напитка

Бирата е съставена от четири основни съставки - вода, малц, хмел и пив

©
ни дрожди (с по-широко срещаното наименование - мая). Всяка една от тези суровини има своята особеност, която, съчетана с тази на другите суровини в хода на технологичния процес, формира характера на най-различни пива. Някои от тях са коренно различни едни от други.

Пивоварната технология се основава на действието на различни ензимни системи, формирани в хода малцовото производство и разграждащи впоследствие голяма част от веществата, налични в малца. Ензимно действие присъства и при последващата алкохолна ферментация, провеждана с използването на пивни дрожди. Благодарение на тях става и формирането на пивото като алкохолна напитка.

За инвестицията

Собственици на бирария Йегерхоф са Атанас и Иван Антонови, които, очаровани от бирариите в Бавария, решават да пренесат духа им в Пловдив. Двамата братя търсят и намират най-добрите пивоварни системи и най-опитните майстори-пивовари в Бавария.

Инициативата е на фирма "Сакара 2011", която с арх. Филип Филипов и неговото студио "Ultraviolet" възстановяват духа на класическата немска бирария от началото на миналия век. Заведението е решено на две нива, като централната зала представлява огромен елипсовиден атриум. Отвън сградата е съчетание от естествен камък и мазилка. Зад бара са разположени атрактивните медни съдове, в които се вари бирата. В близост има сцена за музиканти. Панорамен асансьор свързва всички нива на постройката и излиза на покрива, решен като богато озеленена градина. Третият етаж е мансарден и е предвиден за офиси.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на smirn0ff
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: