Думанян за "Одисей": Да играеш пред самите елински наследници - не е шега работа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:26 / 03.06.2024
2626
"Беше огромно преживяване", така описа пловдивската актриса Радина Думанян гостуването на спектакъла "Одисей" в Атина, видя Plovdiv24.bg в личния й профил.

"Дори око на Бог не вижда всичко в човека."

Да играеш "Одисей" в родната му Гърция, пред театралната общност на самите елински наследници - не е шега работа. Беше огромно преживяване. Винаги когато играем "Одисей", се вълнувам премного. Благодарна съм за това приключение от все сърце.

"Натам, където тръгвам, Фемий, ще бъда сам. Когато съдбата си изпълня, смъртта ще дойде и за мен - аз неин дом ще бода, прозрачен, светъл. Ще се засели в мен, ще вижда светлината през очите ми, ще чува непрестанните вълни, ще сеща дъжд и вятър през тънката ми кожа... Не е мечтала по-хубав дом от мен смъртта!", каза тя.

Двата спектакъла се играха на 30 и 31 май от 21:00 часа в 129-годишния театър в Пирея. Споделените аплодисменти бяха мажорния акорд от гостуването на Драматичен театър-Пловдив в Атина, Гърция. 

"Дълбок поклон пред създателите на спектакъла "Одисей“! Благодарим на възторжената публика на Атина! Благодарим на домакините от театъра на Пирея! Благодарим на неуморния Арис Аспрулис! Благодарим на Община Пловдив за осъзнатата подкрепа! Благодарим на всички наши незаменими актьори, технически и организационни екипи, сценични работници за труда и постиженията!", написаха от Драмата в социалните мрежи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).