Дупка в бюджета в Пловдив, замразяват обекти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:35 / 06.07.2009
1201
Финансовите показатели на пловдивската община за първото полугодие на годината очертават дупка в бюджета.

Все още е трудно да се каже какъв ще е размерът на дефицита, но рязко са спаднали приходите, а сделките с имоти са замрели. Към 31 май от продажба на общинска собственост в общинската хазна са постъпили едва 500 000 лв. от планираните 15 млн. лв. Финансовата криза се отразява драматично и на събирането на данък от всички сделки с имущество, при които общината получава 2 на сто. При план 13 млн. лв., до този момент са влезли едва 2 млн. лв. Няма интерес и към закупуване на общински жилища, което е част от общата стагнация на пазара на недвижимо имущество.

Не е розово и положението при данъчните приходи, където са постъпили едва една трета от планираното. До този момент от местни данъци и такса са събрани 11.5 млн., а са планирани над 32 млн. лв. Единствентото перо, което върви към преизпълнение, е от глоби. При план 800 000 лв. вече са постъпили 600 000 лв., показват данните.

"Свели сме издръжката до минимум. Ще трябва да се реже от капиталовите разходи", обясни главният финансист Наталия Делчева. Тя не скри, че годината ще бъде лоша и под въпрос са поставени даже харчове за отопление и осветление. След детайлно проучване на всички параметри ще бъде изготвено предложение кои точно обекти да бъдат замразени. Предложението ще бъде внесено в ОбС.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).