Два анонимни сигнала за бомба вдигнаха на крак пловдивската полиция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:17 / 03.11.2004
1033
Два анонимни сигнала за поставени взривни устройства са били получени днес в Стамболийски и Пловдив. В 10.08 часа мъжки глас се обадил в дежурната част на РПУ - Стамболийски и предупредил, че има бомба в сградата на Културния дом в града.
В ранния следобед на телефон в Съдебната палата в Пловдив мъжки глас съобщил, че там има поставено взривно устройство.
След направените проверки такива устройства не са били открити. Работата на служителите и в двете сгради е продължила, съобщиха от пресцентъра на РДВР - Пловдив.

Също днес при специализирана операция на НСБОП и Седмо РПУ в София са задържани двама българи, автори на анонимни телефонни съобщения. Столичаните, на 27 и 29 години, „действали” от името на международната терористична организация "Ал Кайда" и опитвали да склонят български граждани да извършат терористични действия срещу заплащане. Всичко започва преди два месеца, когато няколко абоната на мобилни телефони, почти по едно и също време, получават странни анонимни съобщения с предложение срещу 5000 щ. д. да взривят определени обществени сгради в столицата. В офертата, написана на няколко езика, е включено и уточнението, че те ще получат още толкова, след „успешното” изпълнение на задачата. Следвали и смъртни заплахи при отказ от направените предложения. За да не бъдат идентифицирани, авторите използвали хакерска програма, чрез която влизали в страница на чуждестранен интернет-сайт за анонимни sms-и.
След съвместните усилия на българските спецполицаи и колегите им от чужбина станало ясно, че зад посланията на "Ал Кайда" стоят двама столичани.В разговорите с тях се изяснило, че подбудите им са хулигански и заплахите нямат нищо общо с извършването на терористичен акт.
По случая е образувано дознание, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).